MVV ‘27 heeft de bekerreeks beëindigd met een verdiende thuisoverwinning op Full Speed en nu zal moeten blijken of men daadwerkelijk klaar is voor de competitie. Naast vlot lopende aanvallen werd met regelmaat ook zeer slordig gespeeld. Als er aan dat laatste ook nog aandacht wordt gegeven zou het zomaar een leuk seizoen kunnen worden. Concentratie blijft toch een dingetje!

De Maaslanders schoten uit de startblokken en drukten de bezoekers terug op eigen helft, maar het overwicht was na zo’n tien minuten ook weer als sneeuw voor de zon verdwenen. MVV ‘27-doelman Jari Boon moest al snel optreden bij een lastig stuiterend ingeschoten bal van Lesley Dijksman. Ook binnen het eerste kwartier werd Valentijn van der Wouwer weggestuurd en vond Lucas van den Kolk op ’n haar na het net. Die laatste kreeg weer iets later een herkansing, maar nu lag Jari Boon in de weg.

Hoe raar kan een wedstrijd lopen. De Delftse storm was gaan liggen en nu kwamen de gastheren met juist weer grote regelmaat voor het doel van keeper Reinder Pul. Michael Berrevoets mocht vlak voor het doel uithalen, maar een Delftse verdediger redde ten koste van een corner. Uit die hoekschop kopte Cas van der Hoeven de bal op de lat en weer negen minuten later zag hij zijn schot met links fraai gekeerd worden door de keeper.

Als toeschouwer moest je niet te snel de kantine opzoeken voor een verfrissing, want dan had je zomaar twee treffers kunnen missen. In de 43e minuut had Huib van Barneveldt al de bal net over de lat gestuurd, maar nog geen minuut later omspeelde hij de keeper en vond vanuit een lastige hoek toch het net (1-0).

Het had zomaar de ruststand kunnen zijn, ware het niet dat Delftenaar Lucas van den Kolk eenvoudig zijn tegenstander uitkapte en de 1-1 op het bord zette.

De schaduw van de kleedkamer had MVV ‘27 kennelijk goed gedaan, want men pakte het spel direct goed op. Goede aanvallen richting het doel van Full Speed moesten wel tot een treffer leiden en dat gebeurde in de 56e minuut. Wijnand van der Schee vond met een verre pass Dennis Louter die Huib van Barneveldt op maat bediende (2-1).

Dan een curieus moment. Dennis Louter wordt scherp aangespeeld, de grensrechter van Full Speed vlagt voor buitenspel en dat wordt niet gehonoreerd door de scheidsrechter die door laat spelen. Hij gaat uiteraard door en geeft vervolgens breed op de prima achter de bal meelopende Wijnand van der Schee. Die wordt wel op zijn beurt afgefloten voor buitenspel na zijn treffer, terwijl er nu niet nogmaals vanaf de zijlijn werd gevlagd. Zeker geen wereldprobleem, maar wel ietwat merkwaardig!

Ondanks dat er in het laatste half uur zeker nog wel kansen te noteren zijn, lijkt de wedstrijd een beetje op een dood spoor te zitten. De warmte is drukkend, men speelt zeker niet meer full speed (sorry, flauw grapje) en snakt kennelijk naar het einde.

Na de wedstrijd kan de balans opgemaakt worden. Koudekerk heeft SVS vandaag met 3-0 verslagen. Zowel MVV 27 als SVS en Koudekerk hebben nu zes punten uit drie duels gehaald, waar de eerste twee genoemde ploegen een doelsaldo hebben van 8-5 en Koudekerk 8-6. Mogelijk kijkt men naar het resultaat van de onderlinge wedstrijd tussen MVV ‘27 en SVS (1-3) en dat zou kunnen inhouden dat de ploeg uit Capelle a/d IJssel doorgaat als winnaar. Uitsluitsel volgt nog!

Opstelling: Jari Boon, Julian Tinbergen (Harm Voogt), Michael Berrevoets, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger (Bram Scheffers), Thijs de Vast (Jesper Baak), Timo van Eijck, Wijnand van der Schee, Dennis Louter, Huib van Barneveldt (Loyd Rhijnsburger) en Cas van der Hoeven (Samuel de Haas).