Stellendam VR1 – MVV ’27 VR1/2/3/4 (1-3)

Woensdagavond een wedstrijdje Stellendam uit voor de beker. Haast Zuid-Holland uit om Zeeland in te rijden. Van ons eigen VR1 hadden we er maar 7 dus dat werd lastig. Vind dan maar eens meiden die daar zin in hebben om doordeweeks effe mee te gaan naar Stellendam. Ik ben dan ook nog eens zo eigenwijs dat ik ze wil hebben op der eigen posities. Belluh, appuh en lief vragen en uiteraard in de Vr2/3/4 zeiden ze meteen ja in de personen van Lisanne Buckers, Annabel Suijker, Nina Rasens, Joyce Lansbergen, Jennifer Born (debuut) en Sanne Lagraauw. We mochten niet verliezen met meer als 2-0 want dan waren zij door. Vooraf de belangen uitgelegd en dat het een hectisch avondje zou worden met zoveel invallers en toch meiden die niet volledig op elkaar ingespeeld zijn. Het zou heel hard werken worden en lopen voor elkaar, het 5:85 principe zou dus de hoofdmoot worden. Overigens betekent dat het volgende. Je hebt hoogstens in de hele wedstrijd 5 minuten bal contact en dan gaat het erom wat je in de andere 85 minuten doet. Overigens wel belangrijk dat je de bal in die 5 minuten wel naar de juiste kleur speelt.

We beginnen heel onrustig en de stevige lange grote meiden uit Stellendam en omstreken maken het ons ontzettend moeilijk met lange hoge ballen. De scheids had afgezegd dus de leider van hun moest fluiten, niet echt fijn. Stevige duels met pittige overtredingen, maar hij laat het allemaal gebeuren en fluit niet. Als dat over en weer is, dan is dat niet erg. Dan de 10” minuut een schouderduw in de 16 meter bij ons en hij staat er ongeveer 3 andere velden vanaf en hij fluit voor de eerste keer, strafschop, 1-0. Nou bij eerdere zwaardere overtredingen op het middenveld floot hij niet. Hij kon ook niet uitleggen wat de overtreding was, maar goed, oppakken, accepteren en dooooooor!!!! Jullie blijven positief en coachen elkaar er doorheen. We krijgen wat meer het zelfvertrouwen terug en komen meer op hun helft. Je ziet dat de conditie bij ons vele malen beter is en blijft. Zij eten waarschijnlijk stamppot als ontbijt, zo lang en groot zijn ze en jullie doen het met een crackertje. De duels blijven stevig en we lopen er niet voor weg. De 35” minuut is het raak, Annie krijgt het op haar heupen, omspeelt er een paar, versneld en hoppakee de 1-1 staat. Vreugde alom en we blijven effe stevig versnellen en doorzetten. De 43” minuut geeft Jen een assist op Sanne en die denkt, joh ik ben er toch en de 1-2 staat. Het is overigens logisch dat de invallers scoren, want ons eigen team zijn allemaal verdedigers en middenvelders. Pauze.

Aangegeven dat we conditioneel dit varkentje gaan wassen, want ze moeten toch met 2 doelpunten verschil gaan winnen. De druk gaan ze er zeker op zetten. Na de peptalk allemaal de kleedkamer uit en Ronald draait de deur op slot. We staan allemaal op het veld en in de verte horen we van de tegenstander dat er nog iemand riep in onze kleedkamer, help. Onze Jen waren we vergeten, hilariteit alom. We beginnen weer en Jen dacht waarschijnlijk, wie het laatste lacht, lacht het best. Ze krijgt de bal aangespeeld en zet door in de 16 meter bij hun en in de 46” minuut is de 1-3 een feit. De moed zakt bij Stellendam in de voetbalschoenen en we hebben echt de macht over het veld. Al komen ze nog wel vaak in onze 16 meter bij ons, maar de scherpte is er af. Wij delen nog wat speldenprikjes uit en houden het verder netjes. De scheids fluit af en de volgende ronde is bereikt na 3 bekerwedstrijden. Benieuwd naar de loting of dat allemaal gaat zoals voorgaande jaren. De volgende zaterdagen wordt het competitiewedstrijden met direct een pittig begin Naaldwijk uit.

Alle maar dan ook echt “alle” invallers, een half team, bedankt voor het willen spelen op deze doordeweekse avond. Met dit keer een debuut voor Jennifer Born (der vader, hij was weer vrij, gilde harder bij de goal als Jen zelf). Overigens was het toch ook echt het debuut van Nina Rasens (Nina B)  vorige keer tegen Vdl op 10 september.

Moraal van deze wedstrijd: Als je goed zoekt bij een doordeweekse wedstrijd, vindt je een compleet elftal van meiden in de meidenafdeling van MVV ’27!!!

Donderdagavond geen training, tot zaterdag.

Josephine.