Na gisteren een geweldige dag te hebben gehad in de Efteling, mochten we vandaag om 8:15 weer even naar het overheerlijke snoepwinkeltje om wat lekkers eten en drinken te halen. Na het halen van wat lekkers eten en drinken zijn we gaan ontbijten. De oogjes openhouden tijdens het ontbijten was voor vele nog een hele klus, maar bij het horen wat we vandaag gingen doen kwam er weer een glimlach op het gezicht en waren alle kinderen weer wakker.

.

Na het ontbijten werd de groep in tweeën gesplitst de D en C bleven op het kamphuis om hier verschillende spellen te spelen. En de E en F gingen in de ochtend naar het binnenzwembad de Venne.

Nu we zijn aangekomen in de einde van de week was het tijdens de fietstocht naar het zwembad een grote taak om de kinderen scherp te houden bij tegenliggers en paaltjes. In het zwembad was aanwezig een zwembad, klein buitenzwembadje met een stroomversnelling en een groot bad met vlotten waar de kinderen mee konden spelen.

.

C en D bleven op het kamphuis. We hier gestart met een potje slagbal, dit deden we met 3 teams een veldpartij, slagpartij en een meelooppartij. Na eerst even inkomen met het spel werden er hierna veel punten gescoord. Ook de leiders waren te enthousiast om te blijven zitten en deden gezellig mee. Hierna zijn we het spel man van fiets wezen spelen, waar menig bal bijna raak werd geschoten en je de spanning in de kopjes zag van de kampleden. Daarnaast werden slippenalty’s genomen tegen elkaar en hier was het veel lachen. Om 13:00 was het tijd voor de grote wisseltruc, na een lunch op het kamphuis zijn ze naar het binnenzwembad de Venne gegaan.

.

De E en F zijn om 13:45 de fiets op gestapt richting het kamphuis en hebben daar genoten van de lunch en werden dezelfde spellen gespeeld als bij de C en D.

Na een dag vol plezier, kwam de jaarlijkse donderdagse BBQ dit ging tevens niet van harte. De bbq stond net aan en regenbuien gooide letterlijk roet in het eten. Na lang ploeteren en ploegen is het de gebroeders Lansbergen toch weer gelukt om overheerlijk vlees voor te schotelen. Tijdens de bbq mochten de kinderen bij hun eigen vriendjes en vriendinnetjes zitten en werd er voor het eten nog even lekker gefeest.

Na het eten gingen de F’jes vroeg naar bed en kon de rest nog even spelen in de speeltuin en op het grasveld. Na even spelen werden de kinderen nog getrakteerd op een ijsje en moesten ze hun boskleren aantrekken voor het laatste nachtspel.

Voordat ze vertrokken naar het bos kregen ze nog een overheerlijk saté stokje, want de gebroeders Lansbergen waren nog steeds aan het bbqen. Nadat de laatstejaars nog wat gepeperde en gezoute kipspecies op hadden kon het nachtspel beginnen.


.

Het nachtspel was het MK Mannenjatten. In het bos waren er verschillende soorten lichten die de kinderen met hun groepje moesten zoeken en hieruit de bak verschillende soorten voetbalspelers moesten pakken. In elke bak zaten verschillende voetbalspelers van Virgil van Dijk tot Lorenzo Insigne. De leiders konden de kinderen afschijnen met hun zaklamp en dan moesten de kinderen weer naar een volgende bak om een voetbal speler zien te scoren. Sommige leiders waren zo goed verstopt dat de kinderen ze echt niet zagen en ook een paar leiders zochten het hoger op om vanuit een boom de kinderen af te schijnen.

.

Na het nachtspel was het tijd voor de douche en de tekencontrole. Net na de tekencontrole werd het toch wel heel erg stil op het Kamphuis in Loon op Zand.

Morgen is het thema Feestdag waarin er in de ochtend een spel is en in de middag zullen de beruchte voetbalfinales plaatsvinden. Na de voetbalfinales is het tijd voor lekkere frieten  hoe ze het in Brabant ook wel noemen en de bonte avond om de danspasjes te showen waar ze het hele jaar voor hebben kunnen oefenen.

Gegroet en weltrusten.