Ieder kampjaar zeggen we het weer: de beruchte woensdag is aangebroken, als dat maar goed gaat. Normaliter is dit de dag waarbij de vermoeidheid het gezellige kampsfeertje af en toe dreigt te verstoren. Maar daar was vandaag geen sprake van! De kinderen schoten uit bed om zo snel mogelijk een lunchpakketje te smeren en als een speer te vertrekken richting het land van de Baron, het Sprookjesbos, Villa Volta en de Vliegende Hollander. Wat hebben we een leuke groep kinderen mee op kamp, echt helemaal goud!

De jongere kampgangers (O8 t/m O11) bezochten de attracties in een vast groepje met 2 vaste leiders. De oudere kampgangers (O12 t/m O15) hebben bewezen dat zij zich keurig netjes kunnen gedragen en hebben de dag doorlopen in zelf samengestelde groepjes. Ondanks de zomervakantie was het niet gigantisch druk in de Efteling, waardoor de wachtrijen beperkt werden tot ongeveer 30 minuutjes bij de populaire achtbanen. Een keer of 5 achter elkaar in de Vogel Rok konden we daardoor niet uitsluiten.

.

De kampgangers hebben zich, zoals eerder genoemd, keurig gedragen. Toch moest de security van de Efteling ingrijpen vanwege het verkleedpartijtje van onze nieuwe begeleiding. Het themapark kende wat nieuwe sprookfiguren in de persoon van Rudy, Marinka en Willem. Deze waren blijkbaar niet bekend bij de autoriteiten, met veel gelach van onze kampgangers als resultaat.

.

Bij terugkomst op het kamphuis konden de kinderen direct aanschuiven voor een lekker nassietje. Eentje waar Brian Brobbey gaat watertanden. Na het avondeten zijn erg veel kinderen blij verrast met een invasie aan kaarten, afkomstig van het thuisfront. Een grote glimlach voor velen. Wat ook bij voetbalkamp hoort is corvee. Een aantal slaapkamers was duidelijk toe aan wat meer structuur. Na wat sop- en bezemwerk hebben we onze zinnen gezet op de laatste activiteit van vandaag; Is ut perd al gewasse en de waai al gemaaid. In de volksmond noemen we het: smokkelspel. Een spel waar de kinderen al dagen naar uit kijken. In dit spel proberen de kinderen in het gebied van een tegenstander te sluipen, om daar vervolgens een Brabants kaartje weg te smokkelen. Na 2 rondes was het mooi geweest en hebben we de dag met een klein limootje in de eetzaal afgesloten.

.

Na een leuke, maar ook intensieve dag hebben de kampgangers en begeleiding rust verdiend. Kampleider Rudy genoot een leuk eind van de dag. Hij werd in het zonnetje gezet vanwege zijn verjaardag. Taart en een klein presentje van de laatstejaars konden natuurlijk niet ontbreken. (Nieuwe) leider Willem dacht ook te kunnen genieten van zijn welverdiende rust, totdat hij plotseling uit zijn kamer werd getrokken door de laatstejaars. Na een korte worsteling was het resultaat dat Willem met een nat pak terug naar zijn slaapkamer vertrok. Truste en tot morgen!