Vandaag ontwaakten de kampeerboerderij ´Land van Kleef´ rond 07:45 voor het ontbijt. Er zaten net als gister wat kinderen tussen die het lastig vonden om na een nacht ‘proberen wakker te blijven’ rond deze tijd op te staan. Er waren een aantal F-jes die totaal niet wakker te maken waren! Nadat ook deze kinderen waren ontwaakt was iedereen klaar voor de dag dat in het tekenstond van het Wereld Kampioenschap.

Na het ontbijt startten we de dag met het wel bekende voetbaltoernooi, genaamd: Tikki Takka Kluitenschieten. Gisteren was dit al bekend bij de kinderen en zo doende zijn er ook kinderen geweest die vroeg gingen slapen om zo fit te kunnen zijn, want je weet het maar nooit of er scouts langs het veld staan!

De groep werd deze dag in tweeën gedeeld. De ene groep begon zoals vernoemd met het Tikki Takka Kluitenschieten en de andere deel begon met het Levend Tafelvoetbal. Dit bestond uit een groot opblaaskussen waarin de kinderen zich vasthielden aan een handvat die over de breedte gespannen was. Tijdens deze twee activiteiten was het erg warm. De zon scheen en het was zo goed als windstil. Dit resulteerde naar dat de kinderen zich geregeld deze dag hun lichaam moesten insmeren met zonnebrand, zeker de kleine jochies en meisjes die nog een erg kwetsbaar huidje hebben.

In de middag hadden de kooksters weer een lekkere lunch geregeld wat bestond uit een witte en bruine boterhammen met verschillend beleg en een lekkere kippensoep. Na deze lunch draaiden de twee groepen om.

Na het tweede deel te hebben gespeeld gingen we avondeten. Dit bestond vandaag uit aardappelen, doperwten, worteltjes en een hamburger. Na het avond eten was er een avondspel georganiseerd. Levend Stratego. Dit speelde zich af in het bos. Het Tikkie Takka Kluitenschieten had de meeste energie uit de kinderen geslurpt waardoor de concentratie bij dit spel op het begin ver te zoeken was. Maar dit sloeg snel om naar gedreven groepjes die zo snel mogelijk de vlag van de tegenpartij wilden veroveren. Nadat we meerdere rondes gespeeld hadden keerde we terug naar het kamphuis om hier verwend te worden met een pannenkoek, heerlijk!

De E en F sloten hierbij de dag af en gingen douche, tandjes poetsen en gingen door de tekencontrole. Na wat teken te hebben verwijderd kropen de kids hun bed in.

De C en D konden zich even vermaken op het veld om vervolgens het welbekende lichtjesspel te spelen in het pikkendonkeren bos. Na dit spel eindigde de dag ook voor de oudere onder ons en gingen zij na de nodige controles en hygiëne maatregelen hun mandje in.

Morgen staat de Efteling op het programma waar de kinderen vandaag al super veel zin in hebben dus dat beloofd ook een goede dag te worden!

Slaaplekker!