Na een zware zaterdag is het op de zondag een rustig avondje geworden waarbij iedereen op tijd gedouchte en wel in bedje lag. De thema van de dag was Olympische Spelen.

Na een goede nacht rust stond vandaag de welbekende fietspuzzeltocht op de planning. De wekker ging dan ook al weer vroeg en om 7:45 zaten we weer aan het ontbijt. Na het ontbijt was het dan ook snel omkleden en voor het eerst langs het winkeltje om de toch al uitgedunde snoep en drinken voorraad weer wat aan te vullen (er is namelijk nooit genoeg snoep). De start verliep wat stroef door een lekke band in het 1e groepje. Na wat schuiven en passen en meten konden alle groepen toch gaan starten bijna volgens schema.

De fietspuzzeltocht liep voor vele groepen goed, maar er zijn er toch altijd een aantal die niet helemaal alles lezen en hier en daar een afslag missen of een knooppunten bordje overslaan. Maar na de waar nodige omwegen werd na een kwart de eerste pauze bereikt. Toch fijn want dan ben je alweer op een kwart van de route en kon de energie weer even worden opgeladen en de vragen worden besproken, om daarna door te trappen richting de lunchpauze.

Waar sommigen al aankwamen voordat de lunchcrew gearriveerd was waren er anderen die door wat kleine navigatie foutjes een toeristische route hebben genomen en zo een ´bonus´ hadden van rond de 12 extra kilometers. Bij deze welverdiende pauze werden we door de kooksters voorzien van lekkere boterhammen en drinken om zo nog het laatste stuk van deze tocht te volbrengen. Ook werd er op het einde door een plotselinge bui nog even een extra pit stop gemaakt waarbij nog een lekker ijsje gegeten werd. Dit ijsje gaf de kracht om de laatste kilometers af te leggen richting het kamphuis. Er zat namelijk nog een verraderlijk grindpad in de route welke met wind tegen moest worden getrotseerd, ondanks deze verschillende situaties is het wel weer een geslaagde tocht geweest waarbij iedereen achteraf weer trots is dat ze dit weer hebben gehaald.

Door dit avontuur heeft iedereen erge trek gekregen en gelukkig hebben wij dan weer onze kooksters die een heerlijk prakje hebben bereid wat bestond uit aardappels, sperzieboontjes, krootjes en een lekkere gehaktbal.

Na weer lekker te hebben gegeten werd het eerste spel van de avond uitgelegd en dit waren de ‘Paralympische Spelen’ georganiseerd door de kooksters. De rollen zijn dus even omgedraaid, de kooksters en een aantal leiders hebben het spel begeleid en de overige leiders hebben de afwas gedaan, koffie gezet en verder opgeruimd.

Bij deze spellen streden 2 teams tegen elkaar, waarbij de moeilijkheidsgraad iets was verhoog door middel van lichaamsdelen aan elkaar vast te tapen. Hierbij was er bijvoorbeeld een duo sprint waarbij de benen aan elkaar vast werden getapet, skippybal zonder handen en volleybal met speciale brillen waardoor het kijken wat lastiger geworden was.

Om de avond af te sluiten werd er levend Cluedo gespeeld in het bos. Hierbij zaten 10 leiders verspreid door het bos die iets te maken hadden met de moord. Door bepaalde vragen te stellen konden de groepjes er achter komen wie de moord gepleegd had, waar dit was gebeurd met welke reden en zo waren er nog een aantal categorieën die opgelost moesten worden. Na 2 rondes hiervan gespeeld te hebben konden de kinderen weer gaan douchen en zich klaar maken voor de nacht. Er waren al wat geluiden gekomen van dat er gekozen ging worden van een goede nachtrust. Aangezien de dag van morgen voor vele de belangrijkste dag van de week is. Er wordt namelijk heel de dag gevoetbald! Het Maaslands Tiki Taka Kluitenschieten Toernooi gaat worden afgewerkt en ja hiervoor moet je fit zijn!

Het was dus al vroeg stil op alle kamers en er kon worden gedroomd over de mooie goals en reddingen die er gemaakt gaan worden. Hierbij sluiten we dan ook het verhaal af en gaan deze reporters de opstellingen bedenken en ook gebruik maken van een goede nachtrust om de kinderen naar de finale te schreeuwen!

Truste en tot morgen!