Het is alweer vrijdag… de laatste dag met een volledig programma. Vandaag stond in het teken van de feestdag, aangezien jeugdkamp dit jaar 50 jaar bestaat. Dit hebben we uitgebreid gevierd tijdens de bonte avond.

De dag begon bij het snoepwinkeltje van Joep en Tim. Hier werden de laatste ducaten uitgegeven aan snoep en fris om de dag door te komen. Nadat de inkopen waren gedaan kregen we een heerlijk ontbijtje voorgeschoteld. Bovendien stond deze dag in het teken van twee jubilarissen. Bart Verboon ging voor zijn 15e jaar mee als kampleider en Niels Planken heeft er 14 jaar opzitten. Na het ontbijt werd levend ganzenbord gespeeld op het grasveld en in het speelbos. Dit was door een aantal kampleiders in een nieuw jasje gestoken.

Hierop volgde een lunch waarbij ansichtkaarten vanuit het thuisfront werden uitgedeeld. De bammetjes waren de brandstof om de finales van het voetbaltoernooi te kunnen spelen. Tijdens het voetbaltoernooi kwamen de Xavi´s en Iniesta´s naar boven, maar op een veld waar het net op geregend had was het een kunst om niet uit te glijden. De 9 gouden monsters en de gouden hoorns streden voor de felbegeerde beker en de eeuwige roem. De gouden hoorns trokken uiteindelijk aan het langste eind door in blessuretijd de overwinning binnen te slepen. Tijdens de eerste helft gebeurde er iets opmerkelijks. Een lopende banaan kwam het veld oprennen die binnen enkele ogenblikken werd verwijderd door de beveiliging. Na deze onderbreking kon de scheids het spel weer hervatten. Na de wedstrijd werden de winnaars gehuldigd in het buitenzwembadje.

Het koffiemomentje van 15:30 aangevuld met een lekker stuk taart om de jubilarissen te vieren. In de avond konden de kinderen genieten van patat en frikandellen. Ook werden de kinderen verwend met een ijsje van een lokale ijscokraam. Nadat de kindermaagjes waren gevuld was het tijd voor de prijsuitreiking. Er waren een aantal bekers te verdelen: de winnaars van de sportdag, het F-je, E-tje, D-tje en C-tje van de week en de groep van de week. Vervolgens ging de bonte avond van start. Het thema van de bonte avond was ´helemaal goud´. Vanuit Maasland waren 2 bekende dj´ers afgereisd naar het Land van Kleef om de muziek te verzorgen. Het was een hele geslaagde avond en we kunnen terugkijken op een geweldige kampweek!

Morgenochtend gaat de wekker vroeg om alle spullen in de vrachtwagen te laden. Tot morgen in het prachtige Maasland!