Begin december verliet MVV ’27 het Sportpark De Hoge Bomen nog met een prima 0-1 overwinning, maar de return in Maasland werd een domper. De thuisclub liet zich nu inpakken door een gretiger Naaldwijk. Niet helemaal onlogisch, want de witkielen hebben de punten heel hard nodig om de nacompetitie te ontlopen. MVV ’27 is veilig en daarmee lijkt het heilige moeten ook te zijn weggeëbd.  De gastheren maakten er dan ook geen flitsende vertoning van en zagen de bezoekers verdiend met de drie punten huiswaarts keren. Als licht excuus zou mogen gezien worden dat bij MVV ’27 vanwege een schorsing voor één duel Lourens van Rooijen en Jesper Baak ontbraken. Daarnaast kampen zowel Nick van Santen als Bret Rhijnsburger en Timo van Eijck met uiteenlopende blessures.

MVV 27 kwam al snel op achterstand. Bij een fraaie aanval werd in de vijfde minuut Floris Groot recht voor het doel in stelling gebracht en zijn schot was MVV ’27-doelman Mark van Barneveldt te machtig (0-1). Vijf minuten later verslikte de doelman zich in de bal, waarna Floris Groot weer mocht uithalen. Nu mikte hij buiten de linkerpaal.

De thuisclub liet zich iets te gemakkelijk terugzakken, waardoor Naaldwijk naar hartenlust mocht blijven aanvallen. Toch kreeg Cas van der Hoeven bij spaarzame uitvallen de kans iets terug te doen. Echter, bij zijn eerste poging maakte hij het met zijn schot de Naaldwijk-doelman Jeffrey Wubben te gemakkelijk door recht op hem te mikken. Even later mocht hij het koppend proberen, maar nu ontbrak de kracht.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam MVV 27 toch meer uit de verdedigende stelling en werd het een echte wedstrijd. Een vrije trap wegens hands in de 32e minuut werd door Dennis Louter richting de rechterhoek gestuurd, maar Jeffrey Wubben redde fraai ten koste van een hoekschop.

Na de wisseling van helften zette MVV 27 aan om de achterstand te corrigeren, maar de mogelijkheden bleven uit. Men kreeg zelfs de deksel op de neus in de 61e minuut toen Naaldwijk-verdediger Demian Kok binnenkopte bij een vrije trap van Dennis de Groot (0-2). Drie minuten had de schade nog verder op kunnen lopen, maar Tim Zwinkels kopte in kansrijke positie naast.

Een aardige aanval rond de 70e minuut had de situatie voor MVV 27 in positieve zin kunnen verbeteren. Dennis Louter speelde in op Rick Zwaard die handig Cas van der Hoeven in stelling bracht. Zijn halve omhaal was niet krachtig genoeg om de Naaldwijkse doelman te verontrusten.

De gasten mochten de laatste grootste kans op hun conto schrijven. Danny Niël kreeg de bal in de kluts  mee, maar mikte net buiten de Maaslandse paal.

Tussen de bedrijven door mocht Joey van Hemert als invaller zijn eerste minuten in het keurkorps maken. De eveneens ingevallen Samuel de Haas had dat ’n klein jaar eerder al gedaan.

Naaldwijk speelde de wedstrijd zonder kleerscheuren uit en haalde, zoals eerder aangegeven, de overwinning verdiend binnen. De Maaslandse supporters konden zich vandaag hooguit verheugen over het stralende zonnetje wat de jas overbodig maakte.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Rick Zwaard, Wijnand van der Schee en Jaco Buijnink.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Wijnand van der Schee, Jaco Buijnink, Ronald Arkesteijn (Joey van Hemert), Cas van der Hoeven, Michael Berrevoets, Julian Tinbergen (Samuel de Haas), Dennis Louter, Rick Zwaard en Cor Verboon (Loyd Rhijnsburger).