De twee teams in de subtop maakten er zeker geen topwedstrijd van, maar het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Pepijn van der Hulst. Uiteindelijk mochten de Maaslanders het meest blij zijn met de 0-0, want de bezoekers creëerden de grootste kansen. MVV 27 mocht echter Mark van Barneveldt dankbaar zijn, want de doelman hield er een paar knap ingekopte en ingeschoten ballen uit.

Vanaf de eerste minuut golfde de wedstrijd, gespeeld bij een heerlijk zonnetje, op en neer. De gastheren mochten de eerste speldenprikken noteren, maar de pogingen van zowel Jesper Baak als de in de spits gepositioneerde Cor Verboon konden de Haagse doelman Jack Morauw nauwelijks verontrusten.

Beide ploegen kennen elkaar nu de nodige jaren, weten wat er nodig om zo’n wedstrijd te winnen en kleunden er beiden flink in.

Met ’n goed half uur op de klok mocht Lourens van Rooijen uithalen, maar zijn schot was net zo fraai als de redding van de Haagse keeper.

Op slag van rust had MVV 27 zomaar op achterstand kunnen komen, maar bracht Mark van Barneveldt tweemaal redding. Eerst was het Benito Bodmann die over links ver op mocht rukken, uithalen en zijn poging tot hoekschop omgezet zag worden. Die schutter nam die aansluitende hoekschop, Jeremy Keus kopte van dichtbij in, maar weer had de Maaslandse sluitpost het laatste woord.

Na de wisseling van helften begon MVV 27 te slap en liet het SV Duindorp wel erg gemakkelijk oprukken tot aan het eigen strafschopgebied. Vervolgens zagen de toeschouwers aan beide kanten van het veld gevaarlijke momenten voor het doel, maar een beslissende trap of kopbal bleef uit.

MVV 27 probeerde met verse krachten, met name in de voorste linie, het verschil te maken. Echter, het gewenste resultaat blijft uit. Aan de andere kant moest Mark van Barneveldt nog eens optreden nadat Jeremy Keus de bal voor gaf en Clay Hoekstra dreigde binnen te tikken.

Uiteraard stuurde trainer Marcel van Wieren met veel enthousiasme zijn mannen naar voren in de hoop dat er toch nog een Maaslandse treffer zou vallen, maar na het eindsignaal moest men zich tevreden stellen met de deling.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt (Bret Rhijnsburger), Nick van Santen (Julian Tinbergen), Cas van der Hoeven, Wijnand van der Schee, Thijs de Vast, Michael Berrevoets, Jesper Baak (Dennis Louter), Lourens van Rooijen (Wouter van Alphen), Cor Verboon (Loyd Rhijnsburger) en Rick Zwaard.