Lyra kreeg zijn revanche in Maasland voor de 1-2 thuisnederlaag begin oktober. Met name het Lierse trainersduo Pim van der Hoorn en Jim van der Jagt alsmede speler Eric van Geest, die allen een verleden in het Maaslandse kamp hebben, konden met een grote grijns op het gezicht het Sportpark De Commandeur verlaten. De overwinning van de gasten was niet alleen verdiend, maar ook effectief te noemen. Er waren deze middag sowieso aan beide kanten weinig kansen te noteren.

MVV ’27 schoot uit de startblokken, maar kreeg toch al snel het deksel op de neus. Er stonden vijf minuten op de klok toen Roy van der Sar de bal meekreeg van Jesse Schelvis en binnentrapte (0-1).
Diezelfde oersterke en technisch vaardige doelpuntenmaker rukte tien minuten later zelf op over de linkerzijde, was niet af te stoppen en gaf voor op Robin Vijverberg die de kans listig afmaakte (0-2).
De Maaslanders mochten aanvallen wat ze wilden, maar konden nauwelijks potten breken. Tot aan de rust kon men dan ook geen enkele scoringsmogelijkheid creëren en gelukkig is dat een zeldzaamheid.

Direct bij de wisseling van helften bracht trainer Marcel van Wieren voor de geblesseerde Dennis Louter linksbuiten Loyd Rhijnsburger in en even later ook Bouke Schipper en Jesper Baak om het tij te keren, maar dat resulteerde niet direct in enig effect.

In de 55e minuut liet Lierenaar Marc den Toon na aangeven van Roy van der Sar een rollertje los dat eenvoudig op te pakken was door Lars van Gastel. Die aangever had vijf minuten later de score voor Lyra verder kunnen opvoeren, maar zijn schot reikte niet verder dan de lat.

Aan de andere kant was er voor MVV ’27 gewoon geen doorkomen aan. Michael Berrevoets mocht tot tweemaal toe uithalen, maar zijn eerste poging was te eenvoudig voor Lyra-doelman Joey Boom en zijn vrije trap werd gestopt door de Lierse muur.

Met nog ’n kwartier te gaan kon Marc den Toom scoren na een voorzet van Robin Spreen (0-3).
Dat laatste kwartier moest de uitstekend fluitende scheidsrechter Robin Straub, hij liet tot dan toe veel doorgaan en kon alles vermanend af, toch wat kaarten uit zijn zak halen. Het werd duidelijk wat grimmiger binnen de lijnen. Zo kreeg de net ingevallen MVV ’27-verdediger Nick van Santen zelfs tot tweemaal toe een geel kartonnetje getoond.

Een hoekschop van Lourens van Rooijen in de 82e minuut zorgde ervoor dan de mee opgekomen Jaco Buijnink de eretreffer kon scoren (1-3). Weer wat minuten later kopte Michael Berrevoets uit een voorzet van Jesper Baak op de lat. Het sierde MVV ’27 dat het tot het einde bleef knokken voor een nog beter resultaat, maar meer zat er vandaag eenvoudigweg niet in.

Verder was er aan Maaslandse kant ook nog geel voor Jesper Baak.

De opstelling: Lars van Gastel, Cor van Geest (Bouke Schippers), Wijnand van der Schee (Nick van Santen), Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Thijs de Vast (Jesper Baak), Michael Berrevoets, Cas van der Hoeven, Dennis Louter (Loyd Rhijnsburger), Rick Zwaard (Harm Voogt) en Lourens van Rooijen.