Komende zaterdag komt Lyra naar Maasland en dat is dan de elfde maal sinds de eerste ontmoetingen in het seizoen 1992-1993. De onderlinge duels in het door corona beheerste seizoen 2020-2021 gingen nooit door.

Als je de ranglijst bekijkt moet je concluderen dat de onderlinge krachten weinig verschillen en dat bleek ook al op de tweede wedstrijddag toen de Maaslanders een krappe, maar ook knappe 1-2 overwinning behaalde in De Lier.

De Lierenaren zijn al ‘n tijd in afwachting wat er met het duel SV Madestein – Lyra (tussenstand 0-8) gaat gebeuren. De scheidsrechter stopte het duel op 28 januari j.l. wegens een gebrek aan spelers bij de Hagenaars. Volgens een aanwezige rapporteur van de KNVB zou het resultaat van deze wedstrijd tot het einde van de competitie kunnen blijven staan, maar als SV Madestein zich voortijdig terugtrekt uit de competitie dan vervallen alle door hun gespeelde duels.

Bij MVV 27 moet de stemming wel goed zijn, drie van de vier duels in het nieuwe jaar werden winnend afgesloten en trainer Marcel van Wieren zal er zeker naar streven dat die reeks verder wordt uitgebreid.

Het duel vangt als gebruikelijk aan om 14.30uur en staat onder leiding van scheidsrechter Robin Straub.

Wij wensen de scheidsrechter, de beide teams en de ongetwijfeld vele toeschouwers weer een leuke en vooral sportieve middag.