Vandaag mochten we aantreden tegen de koploper van de competitie RVVH. Met 9 wedstrijden en 25 punten was het een zeer geduchte tegenstander vandaag.

Wij begonnen sterk vanaf de eerste minuut en ze kregen weinig tot geen kansen. Ook wij waren niet sterk in de aanval het eerste half uur, waarin je wel zag dat de mannen uit Ridderkerk het veldoverwicht hadden. De eerste grote kans bleef heel lang uit, totdat Niels werd weggestuurd en die schoof hem geweldig langs de keeper waardoor wij in de 34e minuut op 0-1 voorsprong kwamen. Wij probeerde zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven door de as goed dicht te houden en hun zo weinig mogelijk in de 16 te laten komen. Na het doelpunt van onze spits, moest hij helaas 3 minuten na de goal het veld verlaten met een blessure en hiervoor kwam Max voor hem in de plaats. De scheids trok weinig tijd bij en zo gingen we aan de thee met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft wisten we dat we op ons hoede moesten blijven, omdat zij steeds meer pressing gingen spelen en dichter bij de goal kwamen. Dit hebben we iets meer dan een kwartier volgehouden, totdat zij, wat uiteindelijk buitenspel bleek vonden ook de RVVH-aanhangers, op gelijke hoogte. Hier moest Marco dus ook op gaan anticiperen. Hij bracht 2 verse krachten voorin, Jesper en Samuel. Dit bleek goed uit te pakken, omdat het achterin bij RVVH steeds meer openlag. Dit kwam tot diverse kansen, echter bleef de goal uit. Waarin we in de laatste 10 minuten met 5 achterop gingen spelen, kreeg RVVH de grootste kansen. Hierin stonden Mark en de verdediging hun mannetje en daar kwam het verlossende fluitsignaal van de man met de fluit. Dit voelde voor de jongens als een overwinning, althans wij hadden misschien ook nog een keer een buitenspel geval waarin Jesper volgens onze bank niet buitenspel stond. Dit zag de leidsman aan de zijkant anders en vlagde deze helaas af.

Achteraf mogen we trots op onze boys zijn dat we tegen de koploper een puntje weten te pakken. Nu op naar de laatste wedstrijd van dit jaar thuis tegen Smitshoek!

Opstelling: Mark van Barneveldt, Julian Tinbergen (Jeroen Arkesteijn), Bram Scheffers, Jimmy van der Hoeven, Tim van Rijthoven (Jesper Baak), Alec de Koning, Sjors Vreugdenhil, Jan de Baat, Luuk van Strijen (Jay Degens), Thom de Koning (Samuel de Haas), Niels Scheffers (Max de Vetten).