MVV ’27 VR1 – Westlandia VR2 (8-0)

Woensdagavond effe een avondwedstrijdje in de mist. Het was een inhaalwedstrijd van 3 weken geleden, dus we hadden er wel zin in. Westlandia Vr2 een heel sportief en leuk vriendinnenteam die het lastig heeft in de vernieuwde 4e klasse die de KNVB verzonnen heeft en waarbij heel veel teams het niet meer leuk vinden om te voetballen omdat er elke week gigantische uitslagen staan. Breng gewoon de 5e klasse terug en durf toe te geven dat het fout was deze keuze.

Vooraf afspraken gemaakt om vooral overal druk te zetten, constant in beweging te zijn en vooral de bal het werk te laten doen. Annabel uit de Mo20 heb ik kunnen overhalen om mee te doen en Do, de keepster van Mo20, wilde haar debuut bij ons wel maken. Wij zitten ook nog steeds met verschillende blessures, vervelende volkomenheden, verwegopstagespeelsters en dames die terugkomen van moederschapszaken. Meiden dus alvast bedankt weer voor het invallen.

Lekker begin, meteen druk op de bal, combineren en in de 2e minuut was het raak. Schot op de keeper en doordat ze losliet was Kaar er als de kippen bij om de 1-0 te noteren. Niet inzakken nu en dooooor. Jullie hadden de boodschap begrepen alleen kwam de mist al opzetten, vervelend voor het verdere verloop. Toch bleven jullie elkaar lekker aanspelen en de bal eruit halen om vervolgens te openen naar de andere kant. Heerlijke combinatie zorgde er in de 8e minuut voor dat de bal vanaf links werd voorgezet en de doorschuivende La de bal hard in het dak van de goal schoot, 2-0. Het enige smetje was dat we hierna de bal niet meer laag hielden maar heel veel door de lucht gingen spelen. Uiteraard als die erin hadden gegaan dan hoor je mij niet, maar het doseren daarvan is wel een dingetje. Verder alle lof voor jullie spel en de verlossing was er toen Ras een heerlijke pegel losliet en de 3-0 er was. Vaak worden de doelpuntmakers genoemd en geroemd, maar ze kunnen alleen maar scoren omdat de rest om hun heen ook keihard werken om die ballen maar daar te krijgen waardoor zij kunnen scoren, terwijl ze zelf haast nooit in de gelegenheid komen om te scoren. Dat was ook het moment dat we steeds met 6 man in die 16 stonden. Hierdoor werden mooie aanvallen niet netjes afgerond. Als alle kansen erin gaan dan was het een monsterscore geworden en dat is ook niet leuk. De 25e minuut wederom leuke aanval over echt heel veel schijven en Ras geeft er weer een schotje aan waardoor Nico en Leo denk ik een nieuw net moeten gaan ophangen. Nog een minuut erna, Keash omzeilt de achterhoede op de achterlijn en ze scoort met een slim balletje in de korte hoek, 5-0. Hierna pauze en aangegeven dat we uit die 16 moesten blijven totdat de achterlijn gehaald is, dan pas er wezen als je er moet zijn.

Tweede helft lekker de wissels doorgevoerd en het was direct raak in de 47e minuut. Onze Annabel kreeg een steekballetje en in de hoek werd die laag ingeschoten, 6-0. Dit is toch die zus van, hoe heet ze ook alweer. Direct na dit doelpunt druk erop, bal veroveren, zelfde scenario als de 5-0 en Keashia doet het weer, 7-0. Het wordt hierna steeds mistiger waardoor de ballen niet goed meer ingeschat kunnen worden en de keepster staat steeds goed. De makkelijkste intikkers, missen we of schieten we op 20 cm van de doellijn over (ook knap). Onze Do krijgt weinig ballen, maar als ze er moet staan dan staat ze er ook en het was voor haar dan hopelijk toch wel een leerzame avond met hopelijk een vervolg op de 14e. Dan de 55e minuut een echt geweldige aanval over rechts, ik zeg altijd een trainingsvorm is leuk, maar nog leuker als je hem terug ziet. Kaar maakt een geweldige sprint na een heerlijke steekpas met een speelster omzeiling en schiet keihard voor en onze Ann maakt hem schitterend af, 8-0. Het blijft hierna nog lang onrustig voor de goal, maar meer gingen er niet in. De enige hartverzakking was nog even dat Kaar een pirouette deed op de bal en echt keihard op haar stuitje viel. Het sportieve was ook direct weer dat de vaste Fysio van Westlandia en de coach die direct kwamen informeren hoe het met haar ging. De uitstekende fluitende scheids Willem floot af en wat een energie heeft die man. Hij liep op een gegeven moment bij een aanval van Westlandia mijn voorstopper en mid-mid eruit. Meiden lekker potje en op naar de topper zaterdag.

Moraal van deze wedstrijd: Heerlijk avondje is gekomen en dat is niet van Sinterklaas, maar van MVV’27 VR1, wat een heerlijk team.

Vanavond trainen, zaterdag via de Kethel tunnel naar CWO en dan ervoor zorgen dat het doelsaldo geen invloed heeft op de rangschikking dit seizoen.

Josephine.