CWO VR2 – MVV’27 VR1 (6-2)

Zoals de coach zei van CWO als jullie dit samen zouden hebben dan win je alles, maar dat geldt andersom natuurlijk ook voor hen. Koude zaterdag, heerlijk voetbalweer en een topper, de nr.1 tegen de nr.2. Woensdag nog spreken over een goede generale en dat dit. Gaat deze wedstrijd de competitie uitmaken, nee hoor. Wel mag en kan ik na afloop van deze sportieve wedstrijd zeggen dat het een terechte uitslag was, ietwat geflatteerd maar zoals een legendarische nr.14 ooit zei: “Je moet er meer maken dan je tegenstander en dan win je”. Dit waren er wel heel veel meer.

Vooraf in de kleedkamer spreek je dan zaken af die best wel vaak terugkomen elke week en toch lukt het dan niet om het deze keer waar te maken. Waar ligt dat dan aan? Of is het zo een zaterdag dat alles mislukt? Gras in plaats van kunstgras? Of gewoon een goede tegenstander met meiden die ook graag willen en een hele mee levende coach die het echt al goed voor elkaar heeft.

We beginnen echt met leuk veldspel alleen het is allemaal net niet na de bal aanname. Ik had tegenover CWO onze AKS gezet. Combinatie Wil Overwinnen en wij Aanname Kijken Spelen. Als dan de aanname al niet goed is en we gaan toch lopen met die bal in plaats van direct spelen, dan gaat het tegen zulke tegenstanders niet lukken. Ze zaten overal direct bovenop zodat we na de aanname geen tijd hadden om rustig te kijken wie er vrij liep. Met hun supersnelle spitsen en de ballen die steeds achter onze verdediging worden gelegd is het al snel 1-0. Niets aan de hand, want echt ons veldspel als we controle hebben over de bal is prima en steekballetjes komen gewoon aan. Het is dan alleen weer een paal of net voorlangs wat tegenwerkt. Weer zo een aanval van hun en de 2-0 staat, dat is 2 aanvallen en 2 doelpunten en wij ongeveer 7 aanvallen en geen 1 erin. Dan een schot in de 29e minuut van Keash en via de keepster op de paal en Eef vind het netje, 2-1. We geloven er weer in en dit moet toch goedkomen. Nog geen 6 minuten later en Gaab krijgt een steekbal via het middenveld en de 2-2 is een feit. Nou erop en erover. Ja, precies maar dan vanaf hun kant. Er komt een vrije trap op 25 meter en we weten wie er gaat schieten. De Ras van de tegenpartij en inderdaad hij valt in het kruisingkje en de 3-2 staat. De 4-2 valt er direct daarna en zo gaan we de rust in, pffff.

Wat aanpassingkjes gedaan wat mogelijk was en of het nu 6-2 werd of 4-5, we moesten het gaan doen. Nou het werd alleen maar rotter. Ballen werden niet goed aangenomen, ketsten van het voetje af en de bal ging net steeds voor de tegenstander de juiste kant op zodat zij weer balbezit hadden. Kregen zij de bal tussen drie speelsters van ons dan kwamen zij eruit met de bal en wij keken elkaar aan. Echt alles viel in het voordeel van hun en uiteraard verdiend ook hoor want ze deden het gewoon slim. Laatste dame 10 meter erachter en bij balbezit gewoon de bal erover heen en dan met die snelle voorhoede gewoon steeds raak. Nog wat blessure gevalletjes bij ons en het is niet anders. We probeerden nog met 1 op 1 achterin maar ook dat mocht het verschil niet maken. Op het trage gras werden de ballen ook niet hard genoeg ingespeeld en zo belandde eigenlijk elke bal bij hun. Ze kwamen er nog 2 keer heel mooi uit en de 6-2 was een feit. Verdiend verloren dus. Wat bij mij na blijft sukkelen is dat zij eigenlijk 6 echte kansen hebben en inderdaad 6 doelpunten en wij met het toch wel leuke veldspel er maar 2 in krijgen. Ach, elke wedstrijd is anders en toch zijn dit wel de leukere wedstrijden met een tegenstander die ook wel kunnen voetballen. Maar het is en blijft toch voetbal en 1 ding is altijd zeker bij een wedstrijd op zaterdag, het wordt altijd weer zondag. We druipen af en de volle felicitaties gaan naar CWO VR2. Succes verder in de competitie, hoe het ook ingedeeld gaat worden na de winterstop, want ook dat is nog niet bekend gemaakt door de Knvb. Blijft het nu zo, of gaan we nog terugkom wedstrijden spelen en krijgen we de kans op een revanche tegen CWO VR2 of gaan we de bovenste 6 doorschuiven. Al met al Knvb als jullie de verslagen ook lezen, kom eens met een mededeling.

Do en Sanne weer bedankt voor het mee willen spelen.

Moraal van deze wedstrijd: Als je als heel team een off-day hebt dan is het lastig winnen tegen een zo effectief team.

Morgen bijkomen, geblesseerden fit worden, maandag/donderdag trainen en zaterdag tegen de Maassluise delegatie uit zuid.

Josephine.