De derde wedstrijd van de competitie bracht ons Poortugaal en ook deze ploeg was voor ons een totaal onbekende. Na de vorige 2 wedstrijden redelijk te hebben verloren was het nu zaak en tijd dat we een beter resultaat gingen halen en dat deden we gelukkig ook maar wat een vreemde wedstrijd kregen we te zien met duidelijk 2 verschillende helften waarin onze tegenstander de eerste helft opeiste en wij dat toch wel deden in het tweede bedrijf.

Vanaf het begin was het goed te zien dat onze tegenstander een paar jongens hadden lopen die wel degelijk een aardig balletje konden trappen en als voetballiefhebber kon je alleen maar genieten wat de nummer 8 liet zien en hij was niet de enige. Vaak is het zo dat individuele goede spelers niet echt een team zijn, nu dat was de eerste helft bij dit team niet te zien de bal ging razend snel van voet naar voet en daar hadden we duidelijk moeite mee, maar door strijdlust en tomeloze inzet wisten we het de balkunstenaars verdomd moeilijk te maken maar eerlijk is eerlijk de bovenliggende partij was onze tegenstander, al kregen we in minuut 21 een dot van een kans want na goed doorzetten van Jesper was Niels met zijn kopbal heel dicht bij, op dat moment een verrassing maar de keeper redde knap. Daar stond tegenover dat onze verdediging onder leiding van Jimmy goed stand hield en Lars zijn goede vorm van afgelopen zaterdag nog steeds had. Poortugaal probeerde alles om op voorsprong te komen maar ze hadden een frommel goal nodig want na vele balcontacten in ons strafschop gebied kwam de bal zeer ongelukkig voor ons in het doel terecht dus 0 – 1 en dat was op dat moment gewoon zeer verdiend. Onze tegenstander ging fel door om het verschil voor de rust nog groter te maken maar we hielden knap stand en zo gingen we met een ruststand van 0 – 1 naar de thee.

En ja die tweede helft die verbaasde een ieder die naar de wedstrijd zat te kijken, het team wat de eerste helft heerlijk liep te tikken deed dat niet meer, en dat kwam duidelijk door MVV 2 er werd eerder druk gezet en sommige spelers lieten weer zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen want de kansen regen zich aaneen. Eerst een dot van een kans voor Sjors en even later van Luuk en toen was Adam aan de beurt maar we kregen de bal niet achter de goede keeper. Onze tegenstander kwam af en toe nog gevaarlijk door maar het was toch nu MVV die de overhand had maar de minuten liepen aardig door naar het eind en de hatelijke 0 – 1 stond nog steeds op het scorebord en toen kreeg Michael te horen van de trainer dat die naar voren moest en dat deed die dan ook en gelukkig niet voor niets want na goed samenspel over verschillende schijven kwam de bal bij hem terecht en hij gaf de bal netjes aan Luuk die eindelijk de bal in het doel schoot.

De opluchting was bij iedere speler en aanhang duidelijk te zien want dit hadden we echt een beetje nodig. Het vertoonde spel zoals gezegd was zo anders in beide helften dat er bij de trouwe supporters van 2 toch wel enig verbazing was, maar met deze inzet en het betere voetbal moet het mogelijk zijn om meer punten in de wacht te slepen. Wat duidelijk op viel was het vertoonde spel van sommige spelers (namen noemen doen we niet) die na zeg maar minder spel nu lieten zien waarom ze tegen 1 aanzitten met alleen nog 1 ding wat misschien beter kan en dat is het afronden van kansen. Mannen ik heb genoten van jullie inzet de eerste helft en ook de inzet en het goede voetbal in de tweede helft ik zou zeggen ga zo door.

Opstelling: Lars van Gastel, Tim van Rijthoven, Stef van Velden (Stijn van Wijk), Jimmy vd Hoeven, Michael van Vliet, Jan de Baat (Corné Voogd), Alec de Koning, Sjors Vreugdenhil, Jesper Baak (Roan Dechering), Luuk van Strijen, Niels Scheffers (Adam van Buuren).