Na een prachtig eerste seizoen, waarbij wij ons beloond hebben met de titel, stond vandaag de eerste competitie wedstrijd in de 3e klasse op het programma. Dat het 3e in bloedvorm verkeerd bleek uit de voorbereiding, waarbij alle 5 de tegenstanders hun meerdere moesten erkennen. De druk van de eerste wedstrijd was hoog. Hierbij blijkt maar weer dat ook ervaring niet helpt, waar onze herder John ongeveer 2 uur voor aanvang van de wedstrijd al ijsberend over het terrein liep.

Rond half 1 gingen de basis elf richting het veld. De trainer had helaas weinig keuze, gezien onze sterspeler Boyan op woensdagmiddag besloot om donderdagavond te gaan verhuizen en hierdoor 4 spelers last minute afwezig waren op de vuurdoop / training. Verder moesten we ons topscoorder Berrevoets teleurstellen met een plekje achterin, maar vervolgens sprak hij de magische woorden “als verdediger kan je er ook 2 maken.”

Het mentale spel was vrijdag al begonnen. Waarbij Verburch zichzelf als leeuwen had benoemd en de jacht op de gazelles van MVV ‘27 ging openen. Na een goede bekerreeks, hadden ze verwacht de punten wel even op te halen bij de gazelles uit Maasland. Gelukkig konden we de dag goed beginnen door een heerlijk lunch van Vera, Vera bedankt!

De wedstrijd stond onder leiding van Wouter de Koning. Na lang lobby’en bij de KNVB afgelopen zomer, hebben zij besloten de 3e klasse ook B-categorie te maken. Hierdoor hebben wij weer de mogelijkheid om, de altijd sterk fluitend Wouter, nog een jaartje als scheids te hebben. Gezien het thema van afgelopen weekend, Wouter bedankt voor alle zaterdagen dat je weer op het veld staat!!

Enfin, de wedstrijd. Stipt 13:00 begon Verburch aan de aftrap. De eerste 15 minuten was het een wedstrijd zonder kansen. Na 15 minuten nam onze linksback Jordi een indraaiende vrijtrap, die de keeper niet weggewerkt kreeg. Hierdoor kreeg Mike tot 3x toe de kans om in de 5 meter eens te scoren. Waar hij normaal dodelijk is in de 5, waren de 15 limoncello van de avond daarvoor nog niet uitgewerkt. De bal werd 3x van de lijn gehaald en weg gewerkt. MVV ‘27 maakte duidelijk het spel en een doelpunt hing in de lucht. In de 30e minuut was het dan eindelijk raak. Waar niemand wist dat Finn ūberhaupt meedeed aan het spel, veranderde hij ineens in Maradonna. Hij passeerde 4 of 5 spelers alsof het pionnetjes waren en schoot hard binnen. Hierdoor stond het 1-0.

Na ongeveer 40 minuten spelen, bedacht de rechtsbuiten van Verburch om eens mee te gaan verdedigen. De rechtsbuiten van Verburch heeft afgelopen zomer vlieglessen gevolgd. Hij vond zaterdag een geschikt moment om dit uit te proberen op de knieschijven van Sem. Hij liet, de goedfluitende scheidsrechter, dan ook geen enkele keuze; Rood. Deze actie was ook voor onze Bokito aanleiding om zijn energie even kwijt te kunnen. Hij verliet zijn verblijf eventjes om brullend zichzelf te laten zien in de middencirkel. Dit was overigens ook de enige actie van Bokito in de wedstrijd, want Verburch kwam niet tot kansen. Terug naar de tekentafel voor die gasten. Kort na de overtreding mochten de 21 man op het veld even rusten.

De rust werd gebruikt door de man met ervaring, onze herder van de groep, om nog even wat motiverende woorden te spreken. De trainers maakt ook meteen gebruik om een viervoudige wissel toe te passen. De gehele rechterkant werd vervangen.

De tweede helft startte Verburch fel. Echter, Verburch wist dit door de sterkende verdediging niet om te zetten in kansen. In de 60e minuut liet Verburch weer geen twijfel over aan de scheidsrechter. Onze eigen Maradonna kreeg de bal in de 16 van de tegenstander. Met de nachtmerrie van de eerste helft zag de laatste man van Veburch geen enkele andere oplossing dan Maradonna heel smerig onderuit te halen. De scheidsrechter wees zonder te twijfelen naar de stip. De gretige Yennick twijfelde niet en zette zijn eerste sprint van de wedstrijd in om als eerste bij die bal te zijn. Gelukkig werd dit ook omgezet in daadjes en schoot Yennick de 2-0 binnen. Dit zorgde direct voor een mentale klap bij de tegenstanders. Hierdoor werd MVV ‘27 oppermachtig en dit resulteerde in nog 2 fraaie goals van Yennick en Finn. Verburch probeerde de laatste minuten nog iets terug te doen, door de jonkies te wisselen voor ervaring voorin. Helaas mocht dit niet baten.

Het was de tweede helft ook duidelijk dat Verburch niet wist wat ze met de altijd goed spelende Kris en sterspeler Boyan aanmoesten. Dit duo wist elkaar blindelings te vinden en onze sterspelers moest ook een aantal keer afgestopt worden door hele smerige overtredingen. Wat mij betreft 2x rood, maar de scheidsrechter zag dit toch anders. In de laatste minuten zette Kris de 5-0 op het scorebord. Helaas was het ook de eerste keer voor de vlagger en het  buitenspel” was hem nog niet uitgelegd. Hierdoor stak hij gewoon af en toe random de vlag omhoog, waardoor de scheidsrechter geen andere keuze had dan fluiten.

Na de wedstrijd nam Sem nog even van de gelegenheid gebruik om de Speler van Seizoen 21/22 bekend te maken. De finalisten waren Leon, Finn en Jordi. Naar aanleiding van een enquête onder veel ervaringsdeskundige is de Speler van Seizoen 21/22; JORDI LEMS. Gefeliciteerd gozert.

Na een mooie pot zijn de eerste 3 punten van het seizoen binnen. Nu mag MVV ‘27 genieten van 2 welverdiende weekjes rust en dan staat VELO op het programma. Wij willen graag de supporters bedanken en zien jullie graag terug bij VELO.