In een wedstrijd met veel strijd heeft MVV 27 kans gezien met de drie punten terug naar Maasland te gaan. Het was zeker geen hoogstaand duel, maar de spanning, het tempo en de inzet vergoedde veel. Wanneer er een groter deel van de enorme hoeveelheid kansen zouden zijn benut, zou het scorebord zijn dolgedraaid. Beide keepers konden terugkijken op een prima wedstrijd. MVV 27 zal doelman Lars van Gastel sowieso heel dankbaar zijn, nadat hij in de 73e minuut een Lierse penalty keerde.

Op bezoek bij het altijd sterke Lyra hoop je natuurlijk op een goed resultaat en zelfs met een puntendeling ben je al blij, maar al in de 3eminuut stond er al 0-1 op het bord. De mee opgekomen Thijs de Vast ontving de bal op het randje van de zestien, moest nog even slalommen langs enkele Lierse verdedigers en schoot vervolgens met links binnen.
Lyra pakte vervolgens een licht overwicht en MVV 27 gokte op de uitval. Roy van der Sar had al snel de kans de thuisploeg op gelijke hoogte te brengen, maar had kennelijk niet zijn dag met drie meer dan grote kansen binnen tien minuten.
Nick van Santen moest na ’n kwartier al geblesseerd zijn plek afstaan aan de bijna geheel herstelde Jaco Buijnink die uiteindelijk een uitstekend duel zou afwerken.

De aanvallen van MVV 27 werden met de minuut gevaarlijker, de kansen groter, maar de zuiverheid in afronding liet nog te wensen over. De bezoekers hadden zich bij de rust nog wat comfortabeler kunnen voelen.

Na de theepauze trok Lyra nog wat fanatieker ten aanval en de strijd werd ook wat feller, zonder dat men echt over de schreef ging. Scheidsrechter Antonio Gomes, die een prima wedstrijd afwerkte, was niet kinderachtig en floot het duel dan ook zeker niet dood. Hij kon het af met een kleine hand vol gele kaarten.
Acht minuten na de hervatting onderschepte Timo van Eijck de bal bij slordig uitverdedigen van Lyra, legde deze even goed voor zijn schoen en raakte deze zo hard en zuiver dat doelman Joey Boom kansloos was (0-2).
Dat wilde zeker niet zeggen dat de strijd gestreden was. Lyra gaf niet op en had negen minuten later de aansluitingstreffer te pakken. In twee pogingen wist Marc den Toom de Maaslandse doelman te passeren (1-2).
Even later had Lourens van Rooijen de marge weer op twee treffers kunnen brengen, maar de voorzet van Cas van der Hoeven werd door hem in kansrijke positie net naast gekopt.
Rond de 73e minuut had Lyra de gelijkmaker kunnen vieren, nadat Bram Scheffers binnen de zestien Roy van der Sar onderuit haalde. Het slachtoffer wilde zelf vonnissen, maar Lars van Gastel sloeg de bal knap uit de hoek.

Tot het eindsignaal bleef het billenknijpen voor MVV 27. Echter de 2-2 had net zo gemakkelijk kunnen vallen als de 1-3. Er waren nog volop mogelijkheden om de stand te wijzigen. De Maaslanders waren toch blij dat de partij tot een goed einde werd uitgespeeld. Een prima teamprestatie was neergezet, een die naar meer smaakt.

Misschien een tip van de dag: dinsdag- en donderdagavond even een kwartiertje inruimen voor het afwerken op doel.

Geel aan Maaslandse kant was er aan Maaslandse kant voor Cas van der Hoeven en Loyd Rhijnsburger.

De opstelling: Lars van Gastel, Wijnand van der Schee, Bram Scheffers, Nick van Santen (Jaco Buijnink), Bret Rhijnsburger (Michael Berrevoets), Timo van Eijck, Thijs de Vast, Cas van der Hoeven, Lourens van Rooijen (Julian Tinbergen), Wouter van Alphen (Bouke Schippers) en Dennis Louter (Loyd Rhijnsburger).