Zwaluwen VR2 – MVV’27 VR1 (0-9)

Wat een Furiade zaterdag was dit zeg. Elke zaterdag weer die discussies over 4e en 5e klasse. We weten nu allemaal wel dat de Knvb die fout heeft gemaakt zonder overleg met elke vereniging en daar moeten we het mee doen en dus dooooor. We moesten naar Vlaardingen om bij Zwaluwen een wedstrijd te spelen. Vooraf Furiade avond gehad en hierdoor wat blessures opgelopen. Hier en daar wat dakschade en het nieuwe blessure syndroom, de wenkies. Ja dat is weer in het vrouwenvoetbal een nieuwe vorm van blessure. Weer wat geleerd gisteren.

Veel wind, dus aangegeven de bal laag te houden en voor zoveel mogelijk schijven te gaan. Ook de bal het werk laten doen en het eronder komen en de bal er helemaal uit halen goed uit te voeren. Probleem bij meerdere verenigingen is de keuken en scheidsen. Ook hier geen scheids, dan maar je keepster er voor gebruiken en dan weet je als tegenstandster dat dit je niet echt gaat helpen, hoe goed ze haar best ook deed en je moet het maar doen, dus chappoo voor deze jongedame.

We begonnen weer sterk en de onderschatting in de kleedkamer gelaten en het was alweer snel duidelijk dat het weer zo een wedstrijd zou worden. De eerste echte test wordt volgende week tegen Cion. Maar goed eerst deze 90 minuten volbrengen. Je weet dat je je gaat aanpassen en hoeveel je ook je best doet het kruipt toch allemaal naar elkaar toe en het wordt chaos ten top. Doordat er door blessures bij hun ook veel meiden van MO20 meededen werd het een btje harde wedstrijd met onnodige overtredingen die niet altijd goed werden opgelost door de leiding (blijft lastig hoor) en waar wij in sommige gevallen rot op reageren, maar aan de andere kant als je de noppen in je kuit hebt staan en in je hamstrings dan is het toch de vraag. Goed en door, want gewoon scoren, spelletje blijven spelen en terug naar de Furiade. Corner van de rechterkant, ideaal voor een linkspoot, voorzet en goal, lekker hoor, 0-1. De ban is gebroken en sneller als normaal. We leren elke week weer en de 2e corner is een feit en Kaar prikt hem erin, 0-2. Dan blijkt dat ik voor de 1e keer gaat zitten in de dug-out in al die 8 jaar, want ik wordt weer staande gezet uit de dug-out door een geblesseerde speler bij ons in de dug-out. Heerlijke aanval over heel veel schijven (wat de opdracht was), Kaar ziet Ro wijzen, ze speelt en de steekpas is een feit en de 0-3 ook. Meiden blijf professioneel, reageer vooral niet op de vervelende overtredingkjes en laat vooral de bal het werk doen. Weer een goede opgezette aanval en de 0-4 is een feit, na het omspelen van de keepster. Volgens mij ook de ruststand.

In de kleedkamer nogmaals aangegeven niet het hoofd te verliezen, weg te blijven uit de duels, want ga er maar aanstaan dat je 10 minuten voor de wedstrijd hoort dat je zou moeten fluiten, wat zou je zelf ervan vinden en doen. Gewoon ballen en vooral te blijven voetballen. Dan toch maar weer het veld in en het wordt een heerlijke 2e helft voor de Annabel die al 90 minuten had gespeeld in der eigen wedstrijd, vervolgens meegaat om ons weer te helpen en dan toch weer duidelijk aanwezig is. Mooi steekballetje en ze prikt hem erin. Hierna geeft ze een lekkere voorzet en Gaab trapt hem erin. Inmiddels 0-6. Je wilt haast stoppen want eigenlijk is het niet meer leuk, maar mijn team heeft geen meurcy (medelijden) en schakelen door. Mooie aanval over rechts en Annie geeft hem weer voor en Charel tikt hem raak. We krijgen hierna nog een heerlijke voorzet van links op het borsie van Kaar en vol op het voetje, maar de keepster stond helaas goed, wat had dit een mooie geweest zeg. Nummer 8 is de mooiste, een bal wordt weggewerkt uit het 5 meter gebied, Annie loopt met der rug van de goal weg, draait, raakt de bal en met een verwoestend schot gaat ie er met een boogje in. Hoe ze dan wegloopt, zo van ja ach, die zat er wel lekker in, heerlijk. We maken de wedstrijd compleet door er nog een laatste in te schieten en vervolgens terug te gaan naar Maasland(sluis), 0-9 en geen 0-8.

Annabel ontzettend bedankt voor het mee willen en kunnen spelen na je eigen 90 minuten wedstrijd, chappoo. Ik denk gisterenavond bankie thuis.

Moraal van deze wedstrijd: Op naar de volgende wedstrijd, dan zien we waar we staan.

Dit verslag even voorstellen Rachelle Denkers. Heerlijke linkspoot met een verwoestend schot. Ook al jaren een goede bekende van de coach. Voordeel van deze speelster is, corner vanaf rechts, Ras erachter. Vrije trap vanaf rechts op 60 meter, Ras erachter. Zekerheidje is ook als je haar ergens anders neer zet als ze gewend is, dat je dan heel veel vragen krijgt, wat, hoe, en als, ohhhh.

Verslag schrijven heeft soms als nadeel dat tegenstanders dit ook lezen. Uiteraard is Cion een belangrijk lezer van ons verslag, die hebben een abonnement erop, dus hoe extra leuk is het dat zij onze volgende tegenstanders zijn aanstaande zaterdag. Ikzelf ben ook zo een leip dat ik ook wedstrijden bezoek en de verslagen lees van de tegenstanders als ze het schrijven, dus leuk hoor. Cion tot zaterdag en als ik een tip mag geven als onafhankelijk neutrale toeschouwster, op Lill gaan we drie speelsters zetten dus de ruimte ligt ergens anders. Maar alle gekheid op een stokkie. We hopen op een leuke wedstrijd, dus vanaf deze kant alvast welkom.

Meiden, fijn weekend, tot maandag, lekker trainen.

Josephine.