De wekker gaat! 7 uur. Het is zaterdagochtend. Na een zonovergoten zomerstop mogen we eindelijk weer aantreden. Hoewel het voor de meeste eerder opstaan is dan op de doordeweekse dagen, was iedereen toch in een opperbest humeur. Het beloofde ook een geweldige zaterdagochtend te worden. Op naar het Complex Juliana Sportpark van ’s Gravenzande waar we ons eerste competitieduel van het nieuwe seizoen mochten aftrappen. Helaas nog zonder Rogier, want die wist er nog een verlengde vakantieweekend uit te slepen.

De opdracht van deze zaterdagochtend van de trainers was simpel. Als de tegenstander de bal heb, met z’n allen op de bal en als je zelf de bal heb, dan zien we graag een mooie dribbel met een actie of pass zoals we getraind hebben, en bovenal plezier hebben in het spelletje.  En zo geschiede …

Een rustige start, want ja, we moeten nog een beetje wakker worden, bleef de bal veelal op het midden. Dat kwam mede doordat we direct op de bal gingen als de tegenstander deze had. De ballen die toch in de buurt van het goal hadden, waren allemaal voor onze baas in het goal. Scott kwam als eerste dicht bij een doelpunt, maar de keeper van ’s Gravenzande was al wakker en pareerde zijn inzet. Aan het einde van het eerste kwart was het Jack die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Na een mooie dribbel ronde hij prachtig af. De kop was eraf. We waren warm en dat lieten we merken ook in het tweede kwart. De doelpunten vlogen de westlanders om hun oren. Eva met maar liefs 3 doelpunten, Sil en Jack waren doelgericht. Met mooie dribbels en goed spel liepen we uit tot 6-0. Lucca was ook nog dicht bij een doelpunt, maar zag zijn bal net over gaan. Tijd voor een beker limonade. Dit ging er wel in want het zonnetje deed al goed zijn best.

Na de rust was het Koen die met een prachtig schot van afstand de score op 7-0 bracht. ’s Gravenzande dacht nog wat terug te doen en kwam op 7-1, maar het was Sil die daarna de bal opeiste en zorgde voor een volgend doelpunt voor de Maaslanders. Behoorlijk moegestreden gingen we het laatste kwart in. Hidde kreeg nog een speciale opdracht mee. Hij moest de mooiste dribbel en actie van de wedstrijd laten zien. Nou, en dat is gelukt. Weergaloos! De Westlanders gingen steeds harder spelen, waarbij Lucca het menigmaal moest ontgelden. Maar hij liet zich niet uit het veld slaan en zorgde, nadat de Westlanders nog 1 keer tegen hadden gescoord, voor de eind uitslag. 9-2.