We mogen weer!!!

Eindelijk was het weer zover. Na een seizoen waarin jullie ongelofelijk trots mogen zijn. Gedeeltelijk eerste met 11 doelpunten te weinig gescoord hadden we toch een prachtig seizoen gedraaid. Dan nu vandaag weer de eerste wedstrijd tegen Lyra Vr2, een nieuw team bij Lyra. Het oude Vr2 is opgesplitst naar Vr1 en andere verenigingen, dus een nieuw team.

Vooraf in de kleedkamer jullie weer welkom geheten in mijn Man Cave, daar waar ik me het prettigst voel, een kleedkamer met 14 trappelende dames die de wei in willen. Wat zaken uitgelegd, hoe we het dit seizoen gaan doen en hierin de Triple P geïntroduceerd: Passie x Plezier x Persoonlijkheid = Progressie. Denk deze maar eens door. We konden met 11 eigen speelsters aan de slag en hadden de mogelijkheid om twee dames uit Vr2 en eentje uit Vr3 te lenen. De rest van ons is door persoonlijke leuke omstandigheden niet aanwezig.

We beginnen op veld 4 met zijn nieuwe dug-outs met 26 graden op kunstgras direct sterk. Volle druk erop en vanaf dat moment wisten we al dat dit een zogenaamde walk-over zou worden. Wij die al 7 jaar samenspelen en zij die net 7 weken bij elkaar waren. Dat de uitslag zo uitpakt is eigenlijk de slordigheid van ons geweest, want als ik alle kansen en doelpogingen op tel dan hadden het ook dubbele cijfers kunnen zijn. De eerste kwam door een heerlijke aanval voort waarbij de crosspass van Keash op Ro geweldig was en de 1-0 was een feit. We bleven voetballen en de ene na de andere goal kwam voort uit leuke combinaties en zoals gezegd als we dan wat zorgvuldiger waren geweest dan hadden de lat en paal niet nodig geweest en hadden ze gewoon gecontroleerd laag in geschoten moeten worden. Nog zo een mooie aanval was via de linkerkant op Gaab, die de bal bij de 2e paal teruggelegd ziet worden door Ro op Keash en de ?-0 was een feit. Het gunnen van elkaar was in de 1e helft goed te zien en zo liepen we dan ook uit naar 5-0. De tegenstander moet gezegd worden bleven wel voetballen en dat gaf ons ook nog een beetje gevoel om te blijven voetballen.

De tweede helft aangegeven om vooral te blijven voetballen. Zie de pionnetjes bij een training nu eens als tegenstanders en hou de bal laag, gewoon aannemen en spelen en vooral niet lopen met de bal. We gingen weer direct er bovenop en via een heerlijk 1-tweetje met Ro kon Gaab scoren. Hierna schuiven we lekker door in de as en na een lekkere combi tussen La en Eef, kon La ook een goaltje mee pikken. We komen dan in een fase waarbij we niet meer echt nadenken en het overzicht verliezen in de 16 van wie er echt vrij staan. In zulke wedstrijden kan het, maar daar moeten we van leren. Nog een heerlijke corner en Charel loopt mee bij de 2e paal en bingo. Er komt eigenlijk geen bal meer op onze helft en de voor het eerst in de goal staande Roos heeft te weinig te doen om er lekker in te komen. Toch was ze een paar keer lekker attent. Dan nog een aanval waarbij Keash alleen op de goal afgaat en hem aflegt op Joyce en de eindstand is een feit.

Ilse, Celine en Lisanne bedankt voor het mee willen spelen vandaag. Heerlijk om altijd te zien dat meiden van andere elftallen zich zo makkelijk in passen.

Moraal: Ik weet niet of wij de Triple P gaan volbrengen dit seizoen, want 1 ervan is Plezier. Ik denk dat de Knvb de plank weer heeft mis geslagen. Maar misschien ben ik te voorbarig.

Meiden bedankt voor een heerlijk begin en een geweldige zaterdag. Tot maandag en fijn weekend.

Josephine (is back).