Over de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen zal nog weleens nagepraat worden. Op het scorebord stond weliswaar een prachtige 2-0 eindstand voor de gastheren, maar daar had ook zomaar iets als 2-5 kunnen staan. Vierpolders speelde een prima partij, creëerde de meest fraaie kansen, maar faalde hopeloos in de afwerking. Met de rust hadden de Maaslanders al zomaar op een lastig te overbruggen achterstand kunnen staan.

De gasten namen direct na het beginsignaal van arbiter Remco Hill het initiatief zonder nog tot kansen te komen. Bij de eerste serieuze tegenaanval van MVV 27 in de 7e minuut schoot Thijs de Vast met links net naast en kort daarna deed Jan de Baat hetzelfde via het been van een tegenstander.

Nog altijd binnen het kwartier had Vierpolders de thuisploeg veel pijn kunnen doen. Na vlotte aanvallen miste zowel Martijn Rollof (vrij voor het doel) en Floris van den Heuvel (bal op de paal) de openingstreffer. Beide aanvallers kwamen nogmaals in positie, maar nu kon MVV 27-doelman Lars van Gastel handelend optreden.

Tja, wanneer je de mogelijkheden niet benut krijg je soms de deksel op je neus. In de 17e minuut schoot Bouke Schippers namens de thuisploeg uit een hoekschop van Michael Berrevoets wel raak (1-0).

In de fase tegen het rustsignaal aan had Vierpolders op gelijke hoogte kunnen komen. Nu was het Rowan Barendrecht die hard inschoot, maar Lars van Gastel wist zijn schot goed te keren. Even later kon de Maaslandse doelman niet afdoende bij de bal komen, waarna Martijn Rollof met een fraaie halve omhaal dreigde te scoren. Het was verdediger Bret Rhijnsburger die net voor de doellijn redding kon brengen.

Kortom, de ploeg van trainer Jan Lecker verdiende weliswaar een voorsprong bij de rust, maar kreeg deze dus niet.

Na de rust van hetzelfde laken een pak. Vierpolders wilde de schade snel herstellen en pakte direct weer de draad op. Binnen enkele minuten  knalde Joris van Driel hard in, maar miste net de juiste richting. Ook Stef Mansveld was dicht bij een treffer voor Vierpolders, maar nu zette Harm Voogt diens poging om tot corner. Tussen de bedrijven door kwam MVV 27 ook soms in de buurt van het vijandelijke doel. Zo moest doelman Rick Otto zich strekken bij een kopbal van Michael Berrevoets na een hoekschop van Dennis Louter. Verder was het nagenoeg een kwestie van de tegenstander zo ver mogelijk weghouden van het eigen doel.

In de 79e minuut toch eindelijk weer zo’n mooie tegenaanval van de Maaslanders. Michael Berrevoets stuurde met een verre pass Rick Zwaard weg over de rechterkant. Diens voorzet werd door de mee opgekomen Cas van der Hoeven afgemaakt (2-0). Als tegenstander zou je er toch ietwat moedeloos van worden. Vierpolders probeerde het nog wel, maar wist eigenlijk ook wel dat het vandaag gewoon niet zou gaan lukken.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Jan de Baat, Cas van der Hoeven en Rick Zwaard.

De opstelling: Lars van Gastel, Harm Voogt, Cas van der Hoeven, Nick van Santen (Wijnand van der Schee), Bret Rhijnsburger, Jan de Baat, Thijs de Vast (Bram Scheffers), Michael Berrevoets, Rick Zwaard, Bouke Schippers (Adam van Buuren) en Dennis Louter (Loyd Rhijnsburger).