Na één week te hebben getraind mochten we gelijk een oefenwedstrijd spelen tegen onze buren Msv´71. Een mooie derby om mee te beginnen. De kids waren enthousiast en hadden er veel zin in. Bij de afwerkvorm van de warming-up vlogen de eerste drie ballen direct over de goal de bosjes in, gelukkig ging het afwerken tijdens de wedstrijd een stuk beter.

We begonnen goed aan de wedstrijd door direct met zijn alle te verdedigen en te aanvallen en er werd heel goed gekeken wie er vrij stond en we gunde elkaar de bal. De eerste goal van het seizoen volgde snel Dex die een goede actie maakte aan de zijkant en hierna de bal super voor gaf op Worthy die de bal zo kon intikken 0-1. Hierna werd Msv’71 wat beter, maar een goed keepende Aminadab zorgde dat de ballen uit de goal bleven. Msv’71 kwam na een goed schot wel nog op 1-1 voordat de eerste time-out er was.

Na 2 wissels te hebben doorgevoerd begonnen we erg sterk aan het tweede deel van de wedstrijd. Je zag dat er nog beter werd samengespeeld, waardoor wij ook veel kansen kregen. Niek die aan zijn niet favoriete linkerkant stond, draaide fantastisch weg bij zijn tegenstander waarna die de bal super inschoot rechts onder in de goal. 1-2 voor Mvv!!! Nadat de keeper van Msv’71 een schot van ons goed pakte kwam er een corner die Dex goed op Aminadab legde die hem met zijn punt in de verre hoek schoot en alweer 1-3 voor MVv. Mats die in de goal stond mocht nog 1 keer duiken om een bal te pakken, daarnaast zaten er nog 2 mooie showduiken tussen maar verder had hij 10 rustige minuten. Merijn die goed stond de verdedigen dribbelde met de bal op en na een goed schot maakte hij de 1-4 voor Mvv. Kjeld die goed in de spits de ballen vast hield kreeg ook nog de kans op de 1-5, maar deze pakte de keeper goed. Nu tijd voor limonade.

Wisselen van helft en we gaan weer verder. Nadat we 1-4 voor stonden werd Msv’71 wat beter en wij waren als team een beetje aan het slapen en dachten dit gaan we toch wel winnen. Een regel die eigenlijk nooit mag een bal door het midden die werd ook door Msv’71 direct afgestraft 2-4. Na een corner van ons werd Msv’71 uit de omschakeling direct gevaarlijk, we probeerde wel nog de bal te veroveren, maar dit lukte helaas niet 3-4. Eindelijk werden we weer een beetje wakker en gingen we goed de duels in, Gijs die goed de duels aan ging en goed het spel aan het verdelen was, zorgde voor rust. En Merijn die elke keer een goede bal over de verdediging gaf, waaruit Mats bijna scoorde. Daarna volgde een uit bal aan de linkerkant die Dex snel neerlegde en meenam en hij besloot snel om te gaan schieten bal over de keeper en 3-5. Hierna scoorde Msv’71 nog de 4-5.

De laatste 10 minuten heb ik niet gezien, maar hier maakte Niek alweer een goal 4-6. Tot slot maakte Msv’71 nog een vijfde goal wat de eindstand op 5-6 bracht.

De jongens hebben hard gewerkt en de eerste overwinning is binnen. Veel jongens vonden het wennen om op een nieuwe positie te staan, maar dit hebben ze goed ingevuld. Aanstaande maandag en woensdag weer trainen en dan op naar zaterdag de eerste thuiswedstrijd van de competitie om 10:00 tegen Maense jo9-1.