De laatste volle dag van het jeugdkamp stond vandaag alweer op de planning. Na een enerverende avond, waarbij de jongsten een bingo speelden en de oudsten het bos ingingen voor het bekende smokkelspel, stond vandaag vooral in het teken van de voetbalfinales. Én natuurlijk van Bekende Celebrities, het thema van vandaag. In thema werd het eerste spel afgelegd, namelijk ´Lupin op Zand´, oftewel levend stratego. In teams van twee werd gestreden om de vlag van de tegenstander in het bos. Hierbij hebben kinderen een kaartje met één van de bekende stratego figuren als hulpmiddel om de tegenstander te verslaan. Een aantal potjes werden gespeeld en ondanks dat deze vrij vlot steeds klaar waren, hadden de kinderen het goed naar hun zin.

Echter, zal het de leiding ook niet verbazen als een gedeelte van de focus al verplaatst was naar het middagprogramma. Dit stond namelijk in het teken van de voetbalfinales, traditioneel het onderdeel dat het meeste prestige verdiend van de kampgangers. Een voedzame lunch ervoor en hup voetbalkleding aan en een plaatsje zoeken in de zon (die is er weer!). Gepassioneerd werd er gestreden om de eer (in de meeste gevallen) en om de daadwerkelijke prijzen tijdens de finale: De 8 Hulken tegen De Super Tuinders. In een zinderende wedstrijd bleken uiteindelijk De Super Tuinders een maatje te groot en gingen met de hoofdprijs ervandoor. Het publiek was echter de grote winnaar door een wedstrijd voorgeschoteld te krijgen met veel kansen, doelpunten en strijd. Met het laatste fluitsignaal kwam er ook een einde aan het laatste spel voor Groep van de Week van dit jeugdkamp.

Vroeg was dit jaar de patatkar er, half 5 om precies te zijn. Deze jaarlijks terugkerende traditie is één van de favoriete van de kinderen (en stiekem ook de leiders). Deze avond mogen de kinderen ook zelf bepalen met wie ze aan tafel gaan zitten en nadat de friet en snack genuttigd zijn is daar altijd DJ Niels om de groep alvast in de stemming te brengen voor de Bonte Avond!

Voordat de Bonte Avond van start ging, was daar de prijsuitreiking. De winnaars van de sportdag waren al een tijdje bekend, maar kregen vandaag ook hun prijsje uitgereikt. Daarnaast worden het F-je, E-tje, D-tje en C-tje bekend gemaakt. Deze uitverkiezing is voor kinderen die zich op een positieve manier hebben weten te onderscheiden tijdens het jeugdkamp. Tijdens het voorgesprek kwamen we tot de conclusie dat er veel gegadigden waren, een positief signaal!

Snel de tafels aan de kant en de volumeknop naar 100, tijd voor een feestje! De meest spectaculaire outfits waren uit de kast getrokken. Zo zijn k3, bRambo en meerdere keren Ruud Gullit gespot. Ook een aantal optredens werden gegeven, wat de sfeer ook zeer ten goede kwam. De afspraak is dat na een uur of anderhalf de jongsten naar bed mogen, maar tijdens het eind van het feestje om 23:00 stond de gehele dansvloer nog vol. Een top afsluiting van een top week!

De kinderen liggen op bed en de planning wordt zo doorgesproken hoe we zo snel mogelijk morgen weer op weg kunnen naar Maasland…. Tot morgen!!