Vandaag is de dag waar veel kampgangers naar hebben uitgekeken, namelijk de dag waar het voetbaltoernooi op gespeeld zou gaan worden. Zoals bijna bij elke kampeditie waren er ook deze jaargang weer een hele hoop jokers gezet op het ´Want Dessers scoort een goooaaallll!!´ voetbaltoernooi. Nu hoor ik u al denken sinds wanneer is Dessers een bekende Maaslander? Nou dat komt zo, het toernooi zou eigenlijk op dinsdag worden afgewerkt maar aangezien die dag die koperen ploert aan de hemel het kwik liet oplopen tot wel 41 graden hadden we het weekprogramma omgegooid. Over die koperen ploert gesproken, deze beste vriend was vandaag ver te zoeken en in zijn plaats heeft het bijna heel de ochtend geregend/gemiezerd. Deze kleine buitjes konden de pret niet bederven want we hebben namelijk niemand (op de kampleiding na) gehoord over het weer, het voetbaltoernooi was daar namelijk te belangrijk voor.

Deze dag was de groep verdeeld over 2 poules, voor de lunch werkte poule A het voetbaltoernooi af en poule B het Daley Blindvolleybal toernooi en in de middag werden de rollen omgedraaid. Bij het voetbaltoernooi werd er weer als vanouds met veel passie en fanatisme gespeeld. Dit leverde een paar schitterende plaatjes op. Wat het blind volleybal betreft daar kunnen we kort over zijn, deze werd namelijk in het speelbos gespeeld, waar er weer met een hoop takken en dennisappels werd gesmeten, verder was het grappig om dit tafereel te aanschouwen, de beelden houd u nog van ons te goed. Uiteindelijk trok het team: De Bikinibroekse mosselmannen en vrouwen aan het langste eind.

Tijdens deze middag leek het erop alsof onze traditionele barbecue donderdag niet zou plaats vinden in verband met het weer, maar uiteindelijk was het droog en konden gebroeders Lansbergen de nodige voorbereidingen treffen. Toen we het veld af kwamen konden de jongens en meiden met hun eigen clubje bij elkaar zitten om gezellig te tafelen. Saté, hamburgers en worssies werden versnipperd alsof de freesmachine van gemeente Midden-Delfland draaiende was. Na het eten mochten de kinderen zich verzamelen bij het veld om te gaan beginnen aan Levend Ganzenbord. Dit is het laatste avondspel geweest en de kinderen moesten vanuit een centraal punt in het speelbos naar kaartjes in het bos zoeken. Deze waren gekoppeld aan een nummer en na het vinden van dit kaartje moest je door middel van twee dobbelstenen kijken op welk nummer je weer zou uitkomen. U kent het wel.

Hierop volgde nog een klein feestje in de kantine en gingen de jongsten binnen de groep lekker bingoën voor een zakje chips en de oudsten gingen het bos in met de leiders en kooksters voor het lampenspel. Kijkend naar morgen, was het vanavond beter dat de kinderen vroeg gingen slapen zodat ze morgen de laatste volle kampdag met energie kunnen afsluiten. Dan volgt de prijsuitreiking  en de feestavond, die in het teken staat van Celebrities en niet te vergeten de voetbalfinales.

We spreken elkaar morgen weer en een behouden vaart!

Kampgroeten en houdoe