Na de mindere wedstrijd van afgelopen zaterdag bij OVV (3-0 verlies) heeft MVV 27 zich dinsdagavond uitstekend hersteld tegen HBSS. Binnen ‘n uur stond er een 4-0 tussenscore op het bord. De Maaslandse toeschouwers hadden een topavond en wisten echt niet wat ze zagen.

Het duel, dat onder leiding stond van de uitstekend leidende arbiter Ralph Majenburg, begon met twee aanvallende ploegen die er direct een behoorlijk tempo ingooiden. De allereerste kans van de avond was direct raak voor de Maaslanders. In de 13e minuut stuurde Michael Berrevoets op links Dennis Louter weg. Hij lag de bal breed op Lourens van Rooijen die doelman Eyub Tenekecioglu omspeelde en binnen schoot (1-0).

Het zou die eerste helft regenen aan kansen. MVV 27 mocht dan ook regelmatig profiteren van de grote hoeveelheid beschikbare ruimte die er was op het middenveld. Even later kwam MVV 27 wel goed weg toen Miloud bel Hassani niet verder dan de paal kwam.

Na nog wat kansen voor Dennis Louter, een schot recht op de keeper en een vrije trap net over de lat was het de beurt aan Michael Berrevoets. Zijn kopbal werd een prooi voor de Schiedamse keeper.

Met bijna ’n half uur op de klok kwam MVV 27 op een 2-0 voorsprong. De kopbal van Rick Zwaard verdween via een tegenstander in het doel (2-0). 

Met nog tien minuten te gaan in het eerste bedrijf kreeg Lourens van Rooijen een dot van een kans, maar de bal ging hard voorlangs. Zijn assist op Dennis Louter in de 38e minuut bracht meer vreugde in het Maaslandse kamp. Na enkele tegenstanders in de luren te hebben gelegd, trapte hij binnen (3-0). Wat een weelde en wat een heerlijk potje, vooral natuurlijk vanuit het MVV 27-kamp gezien.

Namens HBSS schoot Naigy Klepke pal voor rust van grote afstand nog net over de lat.

Vier minuten na de wisseling van helften kregen de bezoekers een aansluitingstreffer in zicht. Yennick Berrevoets haalde binnen de zestien Marruchen Zimmerman onderuit, maar Naigy Klepke knalde de penalty hard op de lat. Weer twee minuten later belandde een voorzet of misschien een schotpoging van Batuhan Saglam op de Maaslandse lat. Trainer Marcel van Wieren moest zijn manschappen wel weer wakker schudden, bij de les zien te houden.

De eerste de beste mogelijkheid voor de gastheren was direct weer raak. Rick Zwaard punterde zijn tweede van de avond binnen (4-0). Invaller Loyd Rhijnsburger schoot vervolgens bij zijn eerste balcontact net voorlangs. Bij een actie van drie MVV 27-aanvallers tegenover twee verdedigers gaf Michael Berrevoets de bal ook weer mee aan Loyd Rhijnsburger die alleen gestopt kon worden door een uitstekede redding van sluitpost Eyub Tenekecioglu.

Met nog een kwartier te gaan leek MVV 27 de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Echter, Cas van der Hoeven tikte Ayrton de Brito Almada aan en weer verdween de bal op de stip. De herkansing voor Naigy Klepke werd nu een fraaie prooi voor doelman Sem Moerman. Bij de rebound werd de schutter echter aangetikt door Julian Tinbergen en nu was de derde poging van elf meter van Niagy Klepke wel een succes (4-1).

HBSS kreeg wat meer moed en gooide alles op de aanval. Rond de 81e minuut werd de marge teruggebracht tot twee door een treffer van Erikson Santos Oliveira (4-2).

Verder liet MVV 27 het niet komen en kon men vervolgens terugkijken op een verdiende overwinning.

De opstelling was: Sem Moerman, Julian Tinbergen, Dennis Kappert (Harm Voogt), Yennick Berrevoets, Cas van der Hoeven, Timo van Eijck (Sjors Vreugdenhil), Michael Berrevoets, Luuk van Strijen, Lourens van Rooijen (Adam van Buuren), Rick Zwaard en Dennis Louter (Loyd Rhijnsburger).