Na het eindsignaal van scheidsrechter Pieter Verwijs steeg er een bevrijdend gejuich op bij de spelers en begeleiding van MVV 27. Een vroege voorsprong moest maar liefs tachtig minuten worden vastgehouden en dat was met succes gedaan. Met afgelopen dinsdag ook nog ’n behaald punt bij DVO 32 hadden de Maaslanders eigenlijk een topweek. Met deze punten erbij staat MVV 27 weer wat steviger in de middenmoot. Trainer Marcel van Wieren moest vandaag flink goochelen met zijn opstelling. Naast zieken, geschorsten en geblesseerden waren er ook nog eens drie spelers naar een festival in Amsterdam. Het betekende in ieder geval dat Sjors Vreugdenhil als invaller zijn debuutminuten mocht maken in het eerste elftal.

De nadrukkelijke aanwezigheid van de zon maakten het voor de spelers extra lastig op het warme kunstgrasveld. Iedere langere blessurebehandeling werd aangegrepen om water tot zich te nemen en zo was het goed vol te houden.

MVV 27 greep al snel een veldoverwicht en dat werd in de 10e minuut al beloond. Dennis Louter draaide de bal naar binnen, zijn naar de verre hoek gerichte schot werd nog gekeerd door doelman Kevin Rijsdijk, maar bij de tweede paal stond Luuk van Strijen klaar om de rebound binnen te tikken (0-1).

Een droomstart die naar meer smaakte, maar MVV 27 weigerde vervolgens de nog wat meer bevrijdende 0-2 op het bord te zetten. Lourens van Rooijen mocht uithalen, maar nu redde de keeper wel goed. Uit de aansluitende hoekschop kopte de geheel vrijstaande Jaco Buijnink naast. Vlotlopende aanvallen werden slordig afgerond. Jammer, want SC Botlek kon er nauwelijks iets tegenover zetten.

Na de rust moest de thuisclub wel komen, maar deed dat zonder al te veel overtuiging. MVV 27 kon redelijk gemakkelijk standhouden, hoewel het voorin zelf geen potten meer kon breken. 

Een slecht uitgevoerde terugspeelbal bracht Tim Oppong nog wel in scoringspositie, maar de solide keepende Sem Moerman keerde diens inzet.

Zoals eerder aangegeven kon men de voorsprong handhaven en dit betekenende dat men na negen wedstrijden, de laatste zege was de 1-2 bij VFC, eindelijk weer eens drie punten kon bijschrijven.

Geel was er voor Jan de Baat.

De opstelling: Sem Moerman, Cor Verboon, Dennis Kappert, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Jan de Baat (Sjors Vreugdenhil), Timo van Eijck, Luuk van Strijen, Lourens van Rooijen (Adam van Buuren), Rick Zwaard en Dennis Louter (Dennis Terlouw).