MVV’27 VR1 – Westlandia VR1  (6-0)

Deze week 3 wedstrijden, 3 finales en 9 punten, dat was het doel en dat is bereikt. We moesten wat wedstrijden inhalen door tegenstanders die effe niet konden en dat hebben ze geweten. Vandaag Westlandia aan de beurt, waar we nog wat recht te zetten tegen hadden. Weten jullie nog 2 weken geleden op vrijdagmiddag, gewoon afzeggen zonder reden. Ook een revanche omdat het team zich had terug getrokken in het begin van de competitie en opnieuw de competitie in kwam met hun Vr1. Eerste wedstrijd was toen 1-5  en nu 6-0. Zo mijn frustratie ben ik kwijt. Nu de wedstrijd.

We werden als VR1 notabene onder gebracht in een kleedkamer bij de buren van Odo, daar waar de tegels eraf vielen. In die kleedkamer vooraf gezegd dat we revanche konden nemen op hun als team  en zeker dat de 9 punten behaald moesten worden om aansluiting te krijgen in de top in deze zware 4e klasse. We stonden vorige week nog 6e, toen dinsdag naar 4e en nu naar 2e plaats met 3 wedstrijden minder als de nummer 1. Als team zag ik jullie zitten in de kleedkamer en eigenlijk wist ik al genoeg. Nog wel even een wiskundige formule gedeeld met jullie, die door Siempie even verbeterd werd. W-2-T-1-W-2-T-2-W, de laatste 2 moest een 1 zijn, thxs Siem.

Vanaf het fluitsignaal zaten we er bovenop en direct werden de Westlandiaanse dames terug gedrongen. Elke bal was goed, elke bal had een doel en elke meter werd veroverd. Mooie aanval 3e minuut over links, voorzet op Robocop, een lopje en 1-0. Helaas buitenspel, maar ach dit komt goed. Hierna doordouwen en combineren, balletje eruit, inspelen, terugkaatsen en lange bal en daar ging ze weer, Marinka op snelheid, balletje voor en net over, maar hij gaat komen. Volgend bal is een heerlijke voorzet over de rechterkant, onze Marink komt voor de keepster en bam, de 1-0 is een feit. Hierna pakken we nog wat veldoverwicht en dat toen de 2-0 niet viel was alleen nog een kwestie van tijd. Dan een heerlijke combi vanuit achter met vrijspelen van de spits, waarbij Eef lekker meeliep, balletje opzij en het is een feit, 2-0. Nu erop en erover, maar dat viel effe tegen. Rust.

In het lekkere zonnetje op het veld even de 2e helft bespreken, want er waren weer door wat blessures enige aanpassingen nodig. Het geloof was er nog steeds en je weet ook dat zij gaan komen, dus het middenveld iets verstevigd. We beginnen weer sterk alleen hoe langer het duurt dat de 3-0 valt, hoe spannender het wordt dat de 2-1 valt. Dit laatste zat er eerder aan te komen als andersom, want ze kregen corner, na corner en dat was soms beangstigend. Toch is ons spel van die kwaliteit dat het moet gaan gebeuren. Keashia krijgt een onmogelijke bal in de linkerhoek van het veld en haast niet meer te halen, maar door een coach die de stembanden uit zijn keel schreeuwt om die bal te halen, haalt ze de bal ook, ze kapt de tegenstandster uit, hoekje 16 en een schot over de keepster in de verre hoge hoek, 3-0. Wat een ontlading bij der, maar als je weer nachtdienst hebt gehad, om 11 uur weer op het veld staat, 90 minuten voetbalt en weer de nacht in moet, dan heb je het over een speelster die ook alles voor het team over heeft. Zo heb ik er dus 17 die dat hebben, alles voor het teambelang. Vooraf de 2e helft ook afgesproken dat de linksbuiten met de spits afentoe zouden wisselen van posities om de snelheid erin te houden. Hierna volgen er weergaloze momenten, want in plaats van aansluiting van hullie krijgen wij het op de heupen. Elke bal is goed en na een foutje van hun keepster staat onze spits op het juiste plekje, 0-4. Vanaf dat moment vallen binnen 5 minuten 2 mooie doelpunten door druk zetten op hun laatste linie, zodat ze er niet uitkwamen. De 5-0 en 6-0 waren de deksel op de neus en de bekroning van jullie harde werken deze week. Wat hebben jullie laten zien dat je met de juiste instelling, inzet en doorzettingsvermogen, je gewoon 3 wedstrijden kan spelen.

Moraal: Als je het doel wat je stelt haalt, dan is 9 punten de beloning voor jullie.

Aad wederom weer bedankt voor het willen vlaggen bij “jouw dames” ook inmiddels. Verder iedereen bedankt voor het er zijn en ons te helpen en te ondersteunen.

Fijn weekend, maandag trainingkje en zal het dan zaterdag eens gaan gebeuren.

Josephine.