Naaldwijk VR1 – MVV’27 VR1 (Eindstand 0-2)

We mochten weer de wei in na een hele lange periode geen voetbal. Eindelijk konden mijn meiden weer laten zien waar ze zo goed in zijn, voetballen. Na de laatste blunder van de KNVB bleven de meiden toch gemotiveerd om te blijven trainen en die motivatie werd omgezet in de overwinning. Je schrijft een klachtenbrief, je plakt het aan het wedstrijdformulier en je stuurt het in en wat doet de KNVB, ze plannen gewoon de wedstrijd opnieuw in tegen Westlandia en je hoort niets, geen antwoord, nada niets. Het antwoord van ons konden de meiden dan nu maar laten zien, helaas tegen Nalek en nog niet tegen Westlandia.

Maar goed dan het verslag over deze wedstrijd. Vooraf in de kleedkamer eerst een motivatie speech gehouden om jullie even een hart onder de riem te steken voor zover dat nodig was, want de koppies stonden strak. Van sommigen van de zon en van sommigen van de spanning. Key-woord was, dat elke wedstrijd een finale moet zijn vanaf nu en zeker deze week met 3 wedstrijden op het programma en posities overnemen daar waar het nodig was. Het was ook de wedstrijd met speciale terugkeertsters. Daar waar Siem alweer 2×25 minuten mag, was het deze week de terugkeer van Kaar die 15 minuten mocht spelen op haar eigen vertrouwde plekkie na een zware blessure en de terugkeer van onze eerste moeder in het team, onze Ans mocht na haar zwangerschap weer meters maken in de 1e helft en zelfs keepen in de 2e helft.

We begonnen mega geconcentreerd en probeerden elkaar goed te vinden. Met Kaar mid-mid en Ro weer in de spits, had ik haar een kwartier gegeven om te scoren, want daarna weer terug naar der mid-mid plekkie. Mooie combies, hard werken tegen deze snelle goede jonge ploeg en veel doelpogingen was het in de 12e minuut raak, lekkere aanval over rechts, goed doortikken en Ro stond op het juiste plekkie, 0-1. In de 15e minuut de wissel zoals afgesproken doorgevoerd en Kaar kon met een tevreden gevoel der slippers weer aan doen. De gehele 1e helft blijven we vreselijk goed combineren en konden we het spel steeds goed verleggen naar de andere kant. Hierdoor hadden we ook nog 2 keer echt de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien. Het waren goede aanvallen, maar balletje net voorlangs of langs de paal. Het coachen van elkaar en zeker vanaf de kant zorgde ervoor dat we voor elke bal liepen en dat we maar 1 ding wilden en dat was de wedstrijd beslissen voor de rust. Nalek dat ook de nodige kansjes creëerden konden we door goed keepen van Keash die 2 uurtjes geslapen had na haar nachtdienst redelijk van ons af houden, rust.

In de kleedkamer nog eens benadrukt dat je het geloof eerst in jezelf moet hebben om daarna dit om te zetten naar het geloof voor en in het team. Het was goed om te zien hoe dit opgepakt wordt als individu, maar zeker als team. Om het daarna om te zetten in het veld is het moeilijkste wat er is, want iedereen kan het zeggen, maar het is vaak de manier waarop. Als we dan de 2e helft beginnen en na een schitterende aanval over links de bal voor je voetjes komt en hem vervolgens scoort, dan heb je hem. Na 47 minuten staat dus die 0-2 op dat bord en is het een kwestie van uitspelen en het liefste wat meer doelpunten om de rust te vinden. Dan gaat toch ineens Nalek beter voetballen en dat kunnen ze dus goed met dit jonge team waar geen Theo in liep, dat wat we hadden verwacht uit eerdere wedstrijden en kregen we het gewoon moeilijk. Ans die de 2e helft was gaan keepen kreeg aardig wat aanvallen te verwerken en zorgde ervoor dat het 0-2 bleef, want een tegendoelpunt kan heel veel energie geven aan hun om de 2-2 te maken. Gelukkig bleven we door goed verdedigen en hard werken de 0-2 in ons voordeel houden en konden we na het affluiten van de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd afsluiten met een goede uitslag en met de 3 punten.

Natuurlijk moet ik een WOORD van dank uitspreken naar onze Aad Ham die na een hele lange tijd weer een wedstrijd mocht en kon vlaggen bij ons. Aad mega bedankt en hopelijk weer tot snel. Je bent een soort van mascotte voor ons team.

Moraal van deze wedstrijd: Geloof eerst in je zelf, dan volgt de rest vanzelf voor het team. Ik doe alles met een reden in het belang voor het team en dan pas voor mezelf, dat is de tegenstelling!!!!!!!

Fijn weekend, maandag trainen en dinsdag de lastige uitwedstrijd tegen HPSV.