Het is zeker niet de eerste keer dit seizoen dat MVV 27 veel in de buurt van het ‘vijandelijke’ doel komt, maar er wordt helaas maar een fractie van de uitgespeelde mogelijkheden benut. Wat zou het toch prettig zijn wanneer er net even wat meer scherpte of zuiverheid voorin te bespeuren was. Ook nu dus weer tegen HBSS waar uiteindelijk genoegen genomen moest worden met een puntendeling. Beide ploegen zagen ook ’n treffer geannuleerd worden wegens buitenspel.

Twee verschillende speelstijlen werden op de grasmat gelegd. De thuisclub zocht de lange en vooral de hoge bal om de vleugelspelers te bereiken, terwijl MVV 27 de korte combinatie over de vloer zocht. Maakt niet uit, er ontstond een heerlijke open wedstrijd met twee ploegen die tot dusverre evenveel punten hadden verzameld (14 stuks uit 9 duels).
Het kansenfestijn begon na een kwartier toen Bouke Schippers net ’n teen tekort kwam bij de voorzet van Cor Verboon. Even later kon ook Dennis Louter net zijn schoen niet tegen de bal krijgen om uit te halen.
Spits Bouke Schippers, die met veel kracht niet van de bal te krijgen was, miste vervolgens met het hoofd de juiste richting. Bij twee kansrijke kopballen kopte hij recht in de handen van de Schiedamse keeper Eyup Tenekecioglu.

Met vijf minuten voor de rust lag ineens Cor Verboon met veel pijn op het kunstgras. Hij was, zonder bal in de buurt, door zijn directe tegenstander fors aangetikt. Scheidsrechter Djawid Tahery had het voorval helaas niet geconstateerd.
Twee minuten later werd Bouke Schippers in de zestien opzichtig onderuit getrokken door Naigy Klepke en daar stond maar één straf op. Dennis Louter toonde zich koel vanaf de stip (0-1). En ook nog voor de thee gaf Dennis Louter een afgemeten voorzet en kopte de spits van MVV 27 in buitenspelpositie binnen.

Na de wisseling deed HBSS er een schepje bovenop. Al in de 46e minuut moest de bal van de Maaslandse doellijn weggemaaid worden.
Doordat de Schiedammers moesten komen, kwam er voor MVV 27 meer ruimte bij de uitvallen. Bij weer zo’n uitbraak werd Bouke Schippers door het midden richting het strafschopgebied gedirigeerd, maar de bal eindigde net naast de paal. Ook Michael Berrevoets mocht uithalen, maar hij zocht de verre kruising iets te hoog. Het spel van de Schiedammers zag er wel dreigend uit, maar er werden weinig kansen gecreëerd.
Hoewel de defensie van MVV 27 er continue goed het oog in had moest men toch in de 69e minuut buigen. Een voorzet van de linkerkant werd door Leroy van Bueren zuiver en fraai ingekopt (1-1). HBSS zette nog eens aan, maar MVV 27 sputterde prima tegen. Bij weer eens een uitval raakte Bouke Schippers de paal en later vuurde Michael Berrevoets ook nog eens naast.
Tussendoor zag ook HBSS een doelpunt wegens buitenspel niet doorgaan toen Ismael Adsalmis doel trof.

Kortom, in een duel met twee aanvallende ploegen mocht MVV 27 achteraf het meest balen dat het twee punten had laten liggen. Maar de strijdlust en wil waren dusdanig aanwezig dat het hoop biedt voor de komende wedstrijden.

Opstelling: Sem Moerman, Ronald Arkesteijn, Cas van der Hoeven, Jaco Buynink, Bret Rhijnsburger, Timo van Eijck, Luuk van Strijen, Michael Berrevoets, Cor Verboon, Bouke Schippers (Lourens van Rooijen) en Dennis Louter.