Tussen de aangekondigde stormen door troffen de rivalen MVV 27 en VDL elkaar in Maasland. Het mocht dan qua wind wel wat stiller zijn deze zaterdagmiddag, maar vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Yoran Pekaar stormde het wel binnen de lijnen. Heel veel strijd met venijnige overtredingen.

Foto WOS

Eigenlijk begon de rivaliteit al voorafgaande aan het duel. Het vuurwerk en de in de clubkleuren gekozen rookbommen zijn eigenlijk al ‘gewoon’ geworden en dat ook het doelgebied van de Maassluise doelman Kemal Fakili bezaaid lag met massa’s wc-papier hoort er ook gewoon bij.
Nieuw ditmaal was dat de wedstrijd ’n half uur later begon. Nadat beide partijen hun warming up hadden afgerond werd gewoontegetrouw nog even de kleedkamer opgezocht voor de laatste instructies. Echter, VDL kon de kleedkamer niet binnen daar men de sleutel kwijt was. Dit kunt je toch niet verzinnen!
Afijn, rond drie uur stonden de ploegen dan eindelijk weer op het veld. Ter nagedachtenis van het plotseling overlijden van voormalig MVV 27-jeugdleider Gertjan van de Ruit werd een minuut stilte gehouden en de spelers speelden met een rouwband. Datzelfde gold trouwens ook voor VDL die afgelopen week ook een medewerker verloren had.

De thuisploeg pakte direct het initiatief, maar creëerde nauwelijks mogelijkheden. Daarvoor kreeg men te weinig speelruimte en ontbrak de zuiverheid. VDL speelde het wat dat betreft dus slim, zat fel op de bal en gokte op een uitval. Het werd de middag van de defensies, want de doelmannen hadden een redelijk rustige middag.
Rond de 33e minuut vuurde Michael Berrevoets hard op doel, Kemal Fakili keerde knap en de rebound van Cor Verboon was ook een prooi voor de keeper.

De tweede helft was nagenoeg een kopie van de eerste, hoewel er nu nog wat meer felheid ontstond. Menigmaal stonden de spelers met zeer felle ogen en een grote mond tegenover elkaar.
Een als voorzet bedoelde vrije trap van Jaco Buynink draaide, gedragen door de wind, in de 61e minuut naar de verre kruising, maar werd door de keeper knap over de lat getikt.
Tien minuten later volgde een fraaie individuele actie van Lourens van Rooijen die bij de achterlijn werd voorgelegd op Dennis Louter die bij de tweede paal de juiste richting miste. Ook Cor Verboon zocht de verre kruising, maar weer lag de keeper dwars.

Tussendoor kreeg VDL hun enige kans toen Kees Ketting weggestuurd werd. Hij lobde de bal over doelman Sem Moerman, maar deze zou net buiten de paal gegaan zijn. De meegelopen Yennick Berrevoets nam geen risico en schoot de bal voor de zekerheid uit de doelmond.
Na de nodige minuten aan extra tijd eindigde de strijd zoals deze begonnen was. Een 0-0 kan weleens saai zijn, maar dat was het vandaag zeker niet. De vele toeschouwers hadden weliswaar een matige pot gezien, maar er was genoeg om over na te praten.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Ronald Arkesteijn, Michael Berrevoets en Lourens van Rooijen. Rood was er voor wisselspeler Jan de Baat en trainer Marcel van Wieren.

De opstelling: Sem Moerman, Ronald Arkesteijn, Yennick Berrevoets, Jaco Buynink, Bret Rhijnsburger, Cas van der Hoeven, Michael Berrevoets, Luuk van Strijen (Timo van Eijck), Lourens van Rooijen, Rick Zwaard (Dennis Louter) en Cor Verboon.