Na een aantal ochtend- en middagtrainingen op de woensdag en zaterdag was het voor het eerste elftal ook wel weer eens prettig om een echte tegenstander te treffen om tegen te strijden. Na wat heen en weer ge-app kon het team van trainer Marcel van Wieren terecht bij SC Monster. Het tijdstip was wat uitzonderlijk, om half een werd afgetrapt, maar daar werd verder niet moeilijk over gedaan.

Bij een langzaam wegtrekkende mist en in een waterkoude omgeving werden de partijen door de prima leidende scheidsrechter David Coenraeds in beweging gezet.

Direct vanaf de aftrap ontstond er een aantrekkelijk gelijk opgaand duel met de nodige mogelijkheden aan beide kanten om de score te openen.
Nick van der Knaap schoot namens de thuisclub van zo’n twintig meter afstand en buiten bereik van de Maaslandse doelman op de lat. En aan Maaslandse kant kregen Cas van der Hoeven, Timo van Eijck en Bouke Schippers die kans, maar de Monsterse keeper hield zijn doel gedurende de eerste dertig minuten nog schoon. Uiteindelijk was het Michael Berrevoets die de bal breed lag op Dennis Louter die met succes de verre hoek vond (0-1).

Op slag van rust had SC Monster op gelijke hoogte kunnen komen toen Ruben de Groot in vrije positie mocht uithalen, maar doelman Sem Moerman redde knap.

Het lichte overwicht van MVV 27 van voor de theepauze verdween als sneeuw voor de zon na de onderbreking. De thuisploeg pakte het initiatief en dat bracht ze al snel succes.

In de 52e minuut gaf Emil Nieburg de bal voor en Jordi van Maanen kopte binnen (1-1). Die doelpuntenmaker was tevens betrokken bij de beslissende treffer enkele minuten voor het eindsignaal. Bret Rhijnsburger liet zich provoceren door de Monsterse spits die op zijn tenen ging staan, gaf hem een flinke duw en die gaf een perfecte imitatie van een stervende zwaan. Bret Rhijnsburger kreeg een rode kaart, de bal verdween op de stip en Ruben de Groot trapte de kalktrap dankbaar binnen (2-1).

MVV 27 startte met de volgende elf spelers: Sem Moerman, Ronald Arkesteijn, Cas van der Hoeven, Bram Scheffers, Bret Rhijnsburger, Jan de Baat, Timo van Eijck, Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen, Bouke Schippers en Dennis Louter.
In de tweede helft mochten ook Thijs de Vast, Dennis Kappert, Dennis Terlouw, Mark van Barneveldt, Loyd Rhijnsburger, Cor Verboon en Julian Tinbergen de nodige minuten maken.