Derby time! In het decemberdonker ligt veld 4 in het felle kunstlicht te wachten op een volgende show van de mannen van JO10-1. De volgende prooi in de onoverwinnelijke reeks van onze mannen is Excelsior Maassluis JO10-2.

 

Nog voordat uw verslaggever goed en wel langs de lijn is genesteld, heeft Sinead de 1-0 al tegen de touwen gejaagd. Volgens Julian “gewoon met een dribbel en een schot”. Dean zet in de openingsfase ook de tweede Maaslandse goal op het scorebord. Zijn strakke afstandsschot belandt laag in de korte hoek: 2-0. Sinead is vervolgens twee maal dichtbij de derde MVV-treffer, maar zowel uit een corner als een mooie steekpass van Daan weet onze aanvalster het net niet voor een tweede keer te vinden. Een volgende corner van Daan levert wel een nieuwe goal op: Julian tikt beheerst van dichtbij de 3-0 achter de Maassluisse goalie. Daan is kort voor het einde van het eerste kwart nog dichtbij zijn eerste goal, maar de lat voorkomt een nog grotere voorsprong.

 

In het tweede kwart meldt de rivaal uit Maassluis zich vaker op de MVV-helft. De tricolores komen enkele keren dichtbij de Maaslandse goal, maar de mannen van JO10-1 zijn scherp en voorkomen groot gevaar. Op de momenten dat er toch kansen ontstaan is het Mick die zijn goal goed schoon houdt. Met name zijn knappe reflex op een inzet uit een corner is van grote klasse. Aan de andere kant zorgen Sinead uit een snelle counter en even later Jort met een goed schot bijna voor de 4-0. De vierde treffer valt kort voor rust uiteindelijk toch. Jort zet Julian vrij voor de goal, die niet twijfelt en de 4-0 binnen schuift.

 

Na rust blijft MVV de sterkere ploeg. De 5-0 blijft niet uit én is van grote schoonheid. Nadat Joris een weggewerkte bal van de Maassluis-defensie goed controleert, ramt hij hem beheerst in de kruising: 5-0. Is het u opgevallen dat onze doelpuntenmachine Daan nog altijd niet op het scorebord staat? Hemzelf in ieder geval wel. Uit een goede breedtepass van Dean legt onze spits aan met links en vindt voor de eerste keer vanochtend het net: 6-0!

 

In kwart vier moeten we helaas toch een tegendoelpunt incasseren. Met een strak schot weet Excelsior de sterk keepende Mick te verschalken. Het slotakkoord is voor MVV. Door goed doorzetten en goed overzicht van Dean belandt de bal bij Sinead. Onze doelpuntendame blijft rustig en tekent voor de 7-1. Kort voor tijd heeft ze ook de achtste treffer op haar voet, maar deze poging zeilt over de Maassluisse goal.

 

Ook de burenruzie eindigt dus in een overtuigende zege. Volgende week staat in De Lier de laatste competitiewedstrijd van 2021 op het programma. Daar kunnen onze mannen ervoor zorgen zonder puntenverlies de winterstop te bereiken.