Zonder de verbannen papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere fans maken de mannen van JO10-1 zich in grauwe en stille sferen op voor de vroege competitiewedstrijd tegen SVH. Of het aan het ontbreken van de trouwe supporters ligt, aan het vroege tijdstip of iets anders, zullen we nooit weten, maar de MVV-mannen starten slap aan de wedstrijd tegen de Rotterdammers.

 

Hoewel het balbezit en de eerste kansjes voor MVV zijn, is de eerste goal voor de bezoekers. Een schot van ver zeilt over keeper Mick heen: 0-1. Julian denkt even later de gelijkmaker te scoren, maar omdat de scheidsrechter het spel al had stilgelegd, vindt zijn treffer geen doorgang. Toch is het Julian die de score weer in balans brengt. Na knap wegdraaien van zijn tegenstander vindt hij de verre hoek: 1-1. De Rotterdammers gaan de eerste rust echter in met een voorsprong. Een snelle uitbraak resulteert in hun tweede schot op goal én hun tweede treffer. De stand na het eerste kwart is 1-2.

In kwart twee gooien de Maaslandse mannen er een schepje bovenop. Daan is dichtbij een doelpunt, maar van dichtbij krijgt onze spits de voorzet van Sinead er niet in. Dean doet een poging door eerst zijn tegenstander met een lekkere panna te verschalken, maar ook zijn schot mist precisie. Het is uiteindelijk Mick die aan de basis van de gelijkmaker staat. Zijn verre pass belandt bij Sinead, die haar tegenstander voorbij sprint en hard en hoog afrondt: 2-2. Kort daarna tekent Julian voor de eerste Maaslandse voorsprong. Daan mikt een corner precies op het hoofd van Julian, die koel binnen knikt.

 

Het spel van MVV ziet er in deze fase goed uit. Een heerlijke tiki-taka-aanval met Dean, Jort, Daan en Juul levert bijna de 4-2 op, maar een knappe redding van de SVH-goalie voorkomt een grotere voorsprong. De vierde goal blijft gelukkig niet uit. Het is Sinead die van dichtbij de verre hoek weet te vinden: 4-2. Als onze verdediging de bal niet wegwerkt, doet SVH iets terug en verkleint de achterstand weer naar één goal. Dit is het teken voor MVV om echt gas te geven. Eerst knalt Sinead haar derde binnen na een strakke pass van Dean. Vervolgens werkt een SVH-verdediger de bal ongelukkig in zijn eigen goal na een voorzet van Daan. Nog voor rust is Daan zelf ook nog trefzeker: zijn schot met links belandt via de keeper in het net. Houdt u de score nog bij? We staan inmiddels 7-3, wat tevens de ruststand is.

 

Na rust aanvalt MVV rustig verder. We creëren veel kansen, maar tot nieuwe goals leidt dit vooralsnog niet. Daan raakt voor de tweede keer vanochtend de lat en ook drie pogingen van Joris leveren geen goal op. Trefzeker is Daan even later wel. Zijn heerlijke schot betekent de 8-3. Sinead is vanochtend op stoom en krult, na een fraaie kapbeweging met buitenkant voet, de bal in de verre hoek: 9-3. Ook de tiende treffer van deze ochtend komt van de voet van onze sierlijke voetbaldame: 10-3. In het derde kwart hebben we inmiddels weinig te vrezen van SVH. Mees, Jort en Dean zijn het slot op de deur en voorkomen dat Mick in actie hoeft te komen.

 

In het laatste kwart bouwt MVV de score uit. Eerst tekent Daan voor de 11-3. Julian maakt op aangeven van Daan de twaalfde goal. Joris is twee keer dichtbij zijn eerste treffer van vandaag, maar zowel de paal als de keeper voorkomt een doelpunt. Joris’ coaching (“Oliebol met mayonaise”) lijkt vandaag scherper dan zijn afronding. In de laatste minuten komt SVH nog twee keer in de buurt van een doelpunt, maar Mick is nog messcherp en rammelt met twee knappe reddingen de bal uit zijn goal. Het slotakkoord is aan Daan, die net als Sinead vijf keer trefzeker is vandaag: 13-3!

 

Met deze volgende zege zijn de mannen van trainers Daan en Jimmy met december in aantocht nog altijd zonder puntverlies. Nu de uitslagen forser worden, komt promotie naar de eerste klasse dichter en dichterbij. Volgende week kunnen de mannen op bezoek bij Den Hoorn hier weer een nieuwe stap voor zetten.