MVV’27 VR1 – Vdl VR1  Eindstand 3-3

Even een nachtje geslapen voordat ik het verslag schreef. Waarom? Als ik gisteren na de wedstrijd het verslag had geschreven had ik een betoog gedaan over Normen en Waarden en het respect moeten hebben voor een scheidsrechter, die dit ook uit vrije wil doet op zaterdag voor onze voetbalteams. Hij had de moed om te staken 2 minuten voor tijd door alle verwensingen die hij kreeg en had daarna nog de moed na aandringen om het toch uit te spelen. Hadden we toen toch gestopt dan hadden we op 3-2 winst gestaan maar geen punten en nu na vervolgen van de wedstrijd werd het alsnog 3-3 met toch nog een punt. Meneer de scheidsrechter vanaf onze kant excuus voor het gedrag op dat moment van sommigen van de tegenstander, jammer dat het zo moet zijn in de 4e klasse op een regenachtige zaterdagmiddag. Chappeau voor mijn meiden voor jullie gedrag tijdens dit akkefietje, het is en blijft maar voetbal. Ik weet ook dat ik met dit schrijven heel veel over me heen krijg, maar ach, jammer dan. Ik begrijp gewoon het gedrag van sommigen niet en ook onder elkaar, waarom? Dan de wedstrijd.

Vooraf in de kleedkamer (12) van de selectie het plan uitgelegd. Carte Blance gaf ik jullie en inderdaad de H stond er niet bij, die had ik verstopt op de achterkant. Deze opmerking was voor mij al voldoende, jullie letten echt op bij de wedstrijd voorbespreking. Het belang uitgelegd van deze Derby en direct de laatste wedstrijd tot de winterstop, want wij stoppen ermee tot na de winterstop. Ik vind het niet meer verantwoord om wedstrijden te spelen zonder training en zeker met de felheid waarmee wij elke wedstrijd in het veld staan. Blessures zijn er zo en het herstel duurt weken. Maasland – Maassluis stond eraan te komen en als we ooit de kans zouden hebben dan was het vandaag.

Vooraf een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor Sanne die bij Vdl speelt, in verband met het overlijden van haar vader Frank van Dijk.

De wedstrijd, vanaf het begin concentratie en elkaar goed vinden. Echte spanning kon ik niet vinden bij jullie, nee, gewoon de bal goed inspelen en elkaar proberen te vinden. Elke pass had een doel en dat het dan afentoe niet lukt, jammer. Er wordt goed gecoached en het moet gaan gebeuren. Mooie aanval over links en een strakke voorzet en onze Ger knalt hem in de netten, 1-0. Vandaag gaat het gebeuren, je voelt het. We blijven geconcentreerd spelen en halen de bal er afentoe lekker uit om vanuit de achterhoede weer op te bouwen. Lange bal, korte bal, alles werd uit de kast getrokken. Verschillende mooie aanvallen die helaas niet afgestraft werden, we hadden de 1e helft echt de touwtjes in handen en je weet wat dat vaak betekend voor een 2e helft.

De corners die we weggeven worden vakkundig door onze invalkeepster Gaby weggewerkt, waarbij ze zich soms op de bal stort, geweldig. Ik denk dat ze de bal als een Globe ziet, vandaar haar bijnaam GlobeGirl (zoek het eens op). We hebben nog een heerlijke wegstuurbal op onze rechtsbuiten, die hem vervolgens strak en hard voorzet en onze Keash kan haar voetje op haar verjaardag er nog mooi tegen duwen, 2-0 wat een luxe voor de rust en dus niets nada aan de hand. Rust.

2e helft weinig aangegeven want 2-0 en nu geconcentreerd blijven, want ons spel was echt indrukwekkend goed. Je voelt al dat dit anders gaat aflopen dan je verwacht. We beginnen best weer geconcentreerd en houden ze weg bij onze 16 en toch zie en voel je dat ze oprukken en meer speelveld krijgen. Ook de kansen met corners worden gevaarlijk. Toch houden we ze van scoren af. Een corner van hun beland in de verre kruising terug het veld in, terug op de lat en weg uit de 16, billen knijpen dus, maar de 2-0 blijft staan. Dan een vervelend moment, onze verdedigster wil de bal wegwerken en dat doet ze ook, alleen in ons goal, 2-1. Jammer meiden, maar ik zet wel een streepje achter je naam bij de doelpuntenmakers. Niets aan de hand, gewoon de 3-1 scoren en dan is het kat in het bakkie. Vdl krijgt toch meer veldoverwicht zonder mooi voetbal, maar ach lekker belangrijk in hun ogen, iets wat bij ons wel het geval is alleen we maken ze niet af in de 16 bij hun. Ze krijgen weer een corner en het houtwerk zit weer in de weg, lat, paal, kruising, niet lekker wegwerken en een lullig balletje rolt er in, 2-2 en waarschijnlijk de duim gebroken, pezen gescheurd van onze stand-in keepster, beterschap. Koppies omhoog, het zal toch niet gebeuren op deze regenachtige, waterkoude middag in december. Het geloof blijft er bij jullie in en jullie blijven wel voetballen en het kan zomaar nog gebeuren. Vrije trap op ongeveer 25 meter vanaf de rechterkant, dus heerlijk voor een linkspoot en laten wij nu Ras hebben. Ze legt de bal goed, der vader was al weg (het regende te hard), ze neemt aanloop en krult de bal zo in de linker bovenhoek vanuit onze positie, 3-2, kat in het bakkie, vasthouden, selffie en klaar. Helaas, dan begint het gedoe zal ik maar zeggen. We moeten nog 2 minuten, we werken een bal weg, er zakt daarbij iemand door der hoeven in onze 16 en het vooraf gezegde begint. Er wordt gestaakt. Hadden we toen maar weggelopen of hebben we goed gedaan aan doorspelen? Een 3-2 winst en gestaakt is in onze ogen toch gewonnen alleen geen punten, nu 3-3 en een punt maar in onze ogen onterecht, maar ach wat ik al zei, het is en blijft een spelletje in de 4e klasse op die regenachtige zaterdagmiddag. Na die hervatting krijgen zij de bal op de middenlijn en ik zie de fluit al naar zijn mond gaan, zij brengen hem de 16 in en door een lullig balletje rolt ie er weer in, toch nog 3-3. Aftrap, prrrrt en einde wedstrijd. Voorlopig geen Derby’s meer.

Annabel bedankt voor het meespelen op het laatste moment.

Moraal: Respect naar de scheidsrechter en met de daarbij behorende Normen en Waarden vind ik belangrijker als winst.

Meiden, door 1 of ander virus, voelen wij ons als team genoodzaakt om geen wedstrijden meer te spelen tot na de winterstop. Stay strong en hopelijk mogen we na 17 december wel weer trainen om weer naar 22 januari toe te werken.

Fijne weekend, fijne Sinterklaas, fijne Kerst, fijne Oud en Nieuw en gelukkig Nieuwjaar.
Josephine.