Aanstaande zaterdag 7 augustus staat de eerste training op het programma voor de selectie van MVV ’27. Om 10:30 start voor de mannen van trainers Marcel van Wieren (hoofdtrainer MVV ’27 1) en Hakan Copur (MVV ’27 2) de voorbereiding op het seizoen 2021 /’22.

De jonge spelersgroep kan direct aan de bak, want er wordt gestart met een Coopertest (minimaal 2.800 meter binnen 12 minuten), waarmee de fysieke conditie van de spelersgroep wordt getest. “Want een goede basisconditie is nu eenmaal het vertrekpunt als je resultaat wilt behalen, blessures wilt voorkomen en een speelwijze wilt hanteren die afwisselend is en een hoge intensiteit bevat.”, zo stellen trainers Marcel en Hakan.

Oefenprogramma en Beker
Voor de weken hierop volgend is er een stevig oefenprogramma samengesteld. De eerste oefenwedstrijd is gepland op 21 augustus als de degens worden gekruist met buurman Lyra op sportpark De Zweth. Ook dit jaar neemt MVV ’27 weer deel aan het jaarlijkse toernooi bij SV Honselersdijk. Tegenstanders zijn dit keer Naaldwijk en Honselersdijk.

Het eerste elftal van MVV’27 trapt een week later op 4 september op sportpark De Commandeur af in haar eerste officiële bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen met als tegenstander Hillegersberg. Daarna volgen wedstrijden tegen Victoria’04 (uit) en VVOR (thuis).

Competitie
MVV’27 1 is dit jaar niet ingedeeld in de “Westlandse” competitie maar in de “Vlaardingse / Schiedamse” competitie. Ondanks het feit dat MVV ’27 bij de KNVB haar voorkeur had uitgesproken voor indeling in de Westlandse ‘fiets’-poule besliste de voetbalbond anders. De KNVB deelt de competities dit jaar in op postcode, waardoor MVV ’27 zichzelf terugvindt in een poule met veel Schiedamse en Vlaardingse tegenstanders zoals DVO’32, HBSS, Kethel Spaland, VFC en Leonidas. Ook de derby tegen VDL staat komend seizoen weer op het programma. Aan de ene kant is het erg jammer dat er naast de wedstrijden tegen VDL geen andere streekderby’s worden afgewerkt. Anderzijds kan het met dit jonge en nieuwe elftal ook een voordeel zijn als de tegenstander MVV ’27 niet kent en andersom.

Het 2e elftal zit ook in een sterke competitie en speelt onder andere tegen Honselersdijk 2, HVC’10 2, Quick Boys 3 en Schipluiden 2. De 1e competitiewedstrijd staat gepland op 25 september. Het programma wordt medio augustus bekend gemaakt door de KNVB.

Programma voorbereiding:

Datum
07-08-211e training10.30 uur
21-08-21oefenwedstrijdLyra 1 – MVV’27 1MVV’27 2 –  Lyra 2
24-08-21Honselersdijk TournooiNaaldwijk of H’dijk
28-08-21Honselersdijk TournooiNaaldwijk of H’dijk
04-09-211e bekerwedstrijdMVV’27 1 – Hillegersberg 1
11-09-212e bekerwedstrijdVictoria 1 – MVV’27 1
14-09-21oefenwedstrijdWestlandia (zat) MVV’27
18-09-213e bekerwedstrijdMVV’27 1 – VVOR 1
25-09-21Start competitieNog niet bekend