Onder behoorlijk warme omstandigheden speelde MVV 27 gisteren een oefenwedstrijd bij Lyra. Er waren aan Maaslandse kant door blessures en vakantie zoveel spelers afwezig dat eerder die middag het duel van MVV 27 2 (thuis tegen Lyra 2) werd afgelast. Zodoende kon men toch met een behoorlijk aantal spelers richting De Lier vertrekken.

De eerste helft ging gelijk op met het grote verschil dat de bezoekers wél doeltreffend waren. Rond de 29e minuut zag Michael Berrevoets van zo’n dertig meter afstand de Lierse doelman te ver voor zijn doel staan en verraste hem met een fraaie boog (0-1). In nagenoeg dezelfde minuut werd hij op avontuur gestuurd, maar stuitte nu wel op de sluitpost.

Die 0-2 kwam er toch drie minuten later. Van nagenoeg de achterlijn lag Rick Zwaard de bal panklaar terug op Luuk van Strijen die beheerst binnentrapte.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Maaslanders, maar de tweede helft pakte geheel anders uit. Voorin speelde men weinig meer klaar, terwijl het verdedigend niet al te best verliep.

Met ’n uur op de klok van scheidsrechter Ramon Westhof had Lyra de stand gelijk getrokken. Eerst was het Marc den Toom die doeltreffend uithaalde (1-2) en binnen ’n minuut deed Niels van der Windt hem dat na (2-2).

Vijf minuten voor het eindsignaal was het Laurens van Marrewijk die de Lierenaren op voorsprong bracht (3-2). Het slotakkoord was voor Mike Bruggelink die tot zijn grote verbazing zijn als voorzet bedoelde bal over de Maaslandse doelman Sem Moerman in het net zag verdwijnen (4-2).

Startopstelling van MVV 27: Sem Moerman, Ronald Arkesteijn, Jan de Baat, Brett Rhijnsburger, Jaco Buynink, Thijs de Vast, Michael Berrevoets, Timo van Eijck, Rick Zwaard, Adam van Buuren en Luuk van Strijen.
De nodige speelminuten waren er eveneens voor: Joeri van Dongen, Max de Vette, Bram Scheffers, Jay Degens, Sjors Vreugdenhil, Michael van Vliet en Jimmy van der Hoeven.