Afgelopen zaterdag reed de bus gevuld met 146 kleine oogjes al toeterend de parkeerplaats van onze club op. Toen we de deuren openden vlogen de vermoeide kampgangers hun gemiste familie in de armen. Wij hopen dat jullie inmiddels uitgeruste kids aan de keukentafel hebben zitten die niet uitgepraat raken over hun kampavonturen. 

Vorige week zaterdag vertrok de bus met gespannen gezichten richting Brabant. Niet alleen voor de kinderen was Jeugdkamp 2021 een spannend weekje. Waar heimwee voor spanning bij de kinderen zorgt, hielden wij ons bezig met andere zaken. Zou Corona onze kamweek verstoren en hoe verloopt een Jeugdkamp met jongens én meiden? Gelukkig is Corona buiten de deuren van kamphuis Land van Kleef gebleven. Dit is voor ons een grote opluchting. We hebben wel een andere vervelende binnendringer gehad. Een aantal kinderen kreeg last van een buikgriepje. Met braken als gevolg. Bij de meesten duurden dit gelukkig maar eventjes. Houd uw kind de komende dagen goed in de gaten. Veel water drinken blijkt goed te helpen. Gedurende de kampweek hebben wij ondervonden dat het meenemen van meiden een verrijking van onze kampweek is geworden. De gezelligheid en energie van de meiden hebben een fijne invloed op ons kampsfeertje. Daarom hopen wij de volgende edities van het Jeugdkamp meer meiden te verwelkomen. 

Kenmerkend aan onze kampweek is het feestelijke, gezellige sfeertje waarin iedereen zich kan laten gaan. Het ene kind staat elke avond na het avondeten te stampen op de tafel en het andere kind geniet stilletjes van de grapjes van onze kampleiders. Zo blijven de liedjes ‘trip to Holland’ en ‘Allez Allez Allez’ maar ook de ‘geen gezeik, Frankrijk!’ van het groepje Kankoffie & Kanté door ons hoofd dwalen. Andere hoogtepunten uit de week zijn het mountainbiken, de vossenjacht, glowgolfen, bowlen, de nachtspellen in het bos en het voetbaltoernooi. Maar ook de simpele dingen maken Jeugdkamp zoals het is: even een potje voetballen tegen de leiding, een kampdansje instuderen of een spontaan pannavoetbal-toernooitje. 

Al met al een heerlijke week om aan terug te denken. Wij willen allereerst de toffe groep kampgangers bedanken voor hun energie en gezelligheid. Ook bedanken wij de groep begeleiding voor hun tomeloze inzet voor het Jeugdkamp. Met Tim, Ciska, Jessy en Pieter in het bijzonder. Ciska wisten wij over te halen toch nog een jaartje in onze keuken te vlammen. Tim toonde zijn flexibiliteit door op het laatste moment een hele week bij ons aan te sluiten. Jessy en Pieter hebben dit jaar een mijlpaal van 10 jaar (als begeleider op Jeugdkamp) weten te behalen. Een bewonderenswaardig aantal. Tot slot bedanken wij al onze trouwe sponsoren. Zonder sponsoren is deze bijzondere week in Loon op Zand niet mogelijk. 

Op een vrijdagavond in de maand september organiseren wij de kampreünie (exacte dag/tijden volgen nog). De kampgangers kijken dan naar de kampfilm. Een gezellige bijkomstigheid en wij hopen iedereen dan terug te zien. 

Tot sinas!