Daar is die dan. De laatste dag met activiteiten. En wat hebben de kinderen hier naar uitgekeken.

Het allerleukste van heel de week: het voetbaltoernooi. Vandaag kregen de kinderen hun kampshirt al te zien. Zo heeft elk team zijn eigen kleur shirt. Spanje in het rood, Zweden in het geel, Engeland in het wit, ga zo maar door. Naast het voetbaltoernooi was er een levend tafelvoetbal toernooi georganiseerd. Hierbij zaten de kinderen met hun handen vast aan een staaf waarbij zij heen en weer konden bewegen.

In de middag waren de finales van beide toernooien. Kankoffie Kanté heeft het normale voetbaltoernooi gewonnen en gingen ervandoor met de wisselbokaal. Ook kregen zij voor het behalen van de eerste plaats een medaille. Na het allerlaatste fluitsignaal was het tijd voor het avondeten. Lekker Hollands prakkie zou je denken… maar helaas is dit niet het geval. Vanavond kregen de kids lekker patat en een snackie voorgeschoteld. En wat hadden ze een trek.

Na het patatje was het tijd om je klaar te maken voor een superfeest. Na een aantal nummertjes was het tijd om twee mensen in het zonnetje te zetten. Pieter van Rijs en Jessy Zwaard. Zij gingen dit jaar al voor het 10e jaar achter elkaar mee op Jeugdkamp. Hierna hebben we nog even wat nummers afgespeeld en kort daarna hebben we de prijzen voor de sportdag, pupil van de week en groep van de week uitgereikt. Wat waren de kinderen blij met de verdiende prijzen.

Na het feestje was het voor iedereen tijd om lekker naar bed te gaan, waarbij het traditie is om de laatstejaars buiten te laten slapen. Onder de overkapping, stoere praatjes, mogen we kussen gevecht doen mogen we nog even midden in de nacht het veld op. En wat denk je…. Nog geen 5 minuten later lagen de grote, stoere jongens al te slapen.

Op naar morgen. De allerlaatste. We komen dan in Polen terecht. Die werken altijd mega hard en zo zullen wij alles op en topschoon gaan maken en opruimen. Vervolgens laden wij de vrachtwagen in en zullen wij eind van de ochtend/begin van de middag arriveren in ons mooie Maasland.

Tot de volgende editie van het MVV ’27 Jeugdkamp!