De dag begon wederom weer met een overheerlijk ontbijt. Op deze dag kwamen er nog twee nationaliteiten op bezoek om de kampgangers weer te vermaken met leuke spelonderdelen. Zo stond er in de ochtend een bezoek vanuit Schotland (Ga nog lang nie naar je lochnestspel) en in de avond een bezoek van België (stedentrip) op de planning. Nou biedt de vlag van Duitsland veel overeenkomsten met de Belgische vlag dus dat zat helemaal goed.

In de ochtend bij het Lochnestspel zijn de kampgangers naar het bos gegaan waarna zij vervolgens aan de hand van een kaart, verschillende Schotse steden op moesten zoeken. Als het groepje de desbetreffende stad had gevonden, moest er een antwoord gegeven worden op een typische vraag over Schotland, bijv: welke twee voetbalclubs spelen de old firm derby in Schotland? Goed om als Duitser dus meer informatie te krijgen over Schotland en dus ook verder te kijken dan de Duitse grens.

Na ongeveer anderhalf uur waren alle steden gevonden en was het tijd om weer terug te keren naar het kamphuis voor weer een voedzame lunch. Na de lunch zou normaliter het jaarlijks terugkerend zwemmen op het programma staan. Helaas, door de huidige weersomstandigheden en bepaalde (corona-technische) maatregelen, hebben wij besloten om het programma enigszins aan te passen. In plaats van het zwemmen werd er in het begin van de middag een slagbal / pannatoernooitje georganiseerd. Later op de middag werd er een, wellicht nieuw ritueel, bowlingbaan gereserveerd om, zoals wij al zeiden, te gaan ballen werpen. Tijdens deze activiteiten hebben wij onwijs veel enthousiasme gezien onder onze kampgangers. Zo waren ze bij zowel het panna als het slagbaltoernooi heel fanatiek om te winnen. Met name bij het pannatoernooi werd menig kind door de stokken gespeeld om extra punten te verdienen. Bij slagbal hebben wij voornamelijk homeruns en prachtige vangballen gezien.

Op de bowlingbaan vlogen de kegels om onze oren omdat er verrassend veel strikes en spareribs werden gegooid. Over spareribs gesproken, onze leiders Twan en Luke hebben de bowling gepasseerd om een overheerlijke en strak georganiseerde BBQ voor elkaar te krijgen. Bij terugkomst van een korte fietstocht, complimenten aan de kids, was er nog even tijd om een balletje te trappen waarna er onder het genot van een lekker muziekje, die fleischklumpen naar binnen werden gestouwd. Uiteraard was er naast de frikandellen, hamburgers, kipsate en spareribs, ook ruimte voor lekkere groenten en fruit. De perfect georganiseerde BBQ, complimenten en bedankt, werd afgesloten met het kijken van Feyenoord op groot scherm, dit werd helaas niet door iedereen goedgekeurd 😉. Maar goed, een leuke afsluiter als voetballer.

Na de BBQ was het tijd voor de stedentrip door België. In het bos mochten de groepjes weer opzoek naar verschillende steden van België en mochten zij hier een opdracht uitvoeren om zoveel mogelijk punten te verdienen.

We gaan kijken naar de dag van morgen. Het wordt 19 graden en er is afwisselend kans op zon met lichte stapelwolken. Oftewel echt Hollands weer. We gaan de week op een oerhollandse en zeker een belangrijke sportieve manier, voor vele kampgangers, afsluiten. Het voetbaltoernooi staat op het programma en wij zullen op deze dag de poulewedstrijden en de daarbij horende finales gaan spelen. Een lange en zware dag, maar we maken er een leuk feestje van die wij tijdens de bonte avond zullen gaan vieren. Wie o wie kroont zich tot winnaar van dit geweldige toernooi en daarnaast tot grote winnaar van het Jeugdkamp 2021?

Wij zien jullie morgen en auf wiedersehen!