Buenos dias, of te wel: mohge. De woensdag van dit kamp stond in teken van Spanje. Dus werden de castagnetten uit de kast gehaald om de kinderen mee wakker te maken. Ditmaal, konden we een uurtje langer slapen maar ook daar was iets Spaans aan, omdat zij meestal niet als de Westlanders stipt 7 uur beginnen. Door dit extra uurtje waren de kinderen fit genoeg om aan het spel “Quien el profesor?” te beginnen, waarin zij een code moesten kraken, waarbij ze bij 10 onderdelen cijfers konden verdienen. Onze fanatiekelingen kregen deze cijfers natuurlijk niet zomaar mee, daar moest een opdracht voor voltooid worden. Parcourtjes op snelheid, boogschieten en 3 op een rij waren spelonderdelen die gewonnen moesten worden.

Na het ochtendspel hebben de kinderen frisse energie kunnen opdoen tijdens de lunch. Daar werden namelijk tapas op tafel gezet in de vorm van een bruine boterham. Deze lunch was zeker nodig omdat er voor de oudsten onder ons een pittige Spaanse bergetappe op de planning stond in de Loonse en Drunense Duinen. De jongere groep is gaan glow in the dark golfen in Tilburg en daar hebben ze laten zien dat Nederland over een paar jaar een aantal goede golfers rijker is! Na het uurtje golfen hebben de jongsten onder het genot van een bittergarnituur nog even na kunnen tafelen in de gamehal die ook aanwezig was bij de Glow in the dark golf.

Moe, maar voldaan kwam men weer aan op het kamphuis en zijn we om een mooie Spaanse tijd gaan eten. Zoals vertrouwd kwam op de woensdag de heerlijke nasisisisi señor op tafel en daar is menig bord van afgenomen. Na de nasi waren we toe aan het spel: “Juego del Noche”. Hier hadden de kinderen 10 minispellen om te laten zien we zich mocht bekronen tot winnaars van de Spaanse dag. Het enthousiasme was er zeker, maar ook zagen wij een hoop kleine oogjes. Tussendoor werden er nog heerlijke crêpes geserveerd voor alle kids door de kooksters, waar goed van gesmuld werd. Maar na deze appetit was het voor ons de reden om de kinderen na het avondspel naar bed te sturen en voor de oudsten werden nog de Spaanse kroegspelletjes gespeeld zoals dobbelen, pindaatje raden en het juffen. Al met al een geslaagde dag en nu kruipen we weer onder de dikke lakens. Het nabootsen van de Spaanse temperaturen op deze themadag is niet helemaal gelukt.

Groetjes van de kampreporters