De dames van MVV ’27 VR2 konden afgelopen weekend als eerste MVV-team van 2018 de champagne ontkurken. Nadat de dames zelf al de drie punten pakten afgelopen zaterdag, was het wachten op de uitslag van de enige overgebleven concurrent Naaldwijk. Toen het bericht binnenkwam dat zij met 4-2 het schip in waren gegaan bij HVC ’10 was het kampioenschap definitief een feit.

De missie voor MVV ’27 VR2 was duidelijk afgelopen zaterdag: eerst drie punten pakken in de eigen wedstrijd en dan hopen dat nummer drie HVC ’10 van Naaldwijk zou winnen, dan kon de kampioensschaal de lucht in. Zelf trapten de dames om 12:00 af tegen laagvlieger Verburch, dat de Maaslandse titelkandidaat in de heenwedstrijd in Poeldijk nog twee punten wist af te snoepen: 3-3. Ook vandaag verliep de wedstrijd moeizaam voor MVV ’27. De dit seizoen zo soepel lopende aanvalsmachine van trainers Ruud Rasens en Wietse Pellikaan haperde vandaag, misschien wel door de spanning van de kampioenswedstrijd. Gelukkig trokken de Maaslandsen uiteindelijk toch aan het langste eind en verlieten zij met een 4-3 overwinning uiteindelijk het veld. Stap 1 van de missie was volbracht.

Terwijl de dames op het met zon overgoten terras nagenoten van hun overwinning haastte trainer Ruud zich naar Naaldwijk om met eigen ogen te aanschouwen hoe het de concurrent af zou gaan in de confrontatie met HVC ’10. Omstreeks de klok van 16:15 uur kwam het verlossende telefoontje vanaf sportpark de Hoge Bomen. Naaldwijk verloor met 2-4 van de Hoekse ploeg en dat betekende dat de champagne kon worden ontkurkt. De kampioensshirtjes werden aangetrokken en het ‘We are the Champions’ schalde over het terras.

Na de huldiging op het veld werden de dames ook nog met de platte kar door het dorp geleid, waarbij er natuurlijk ook nog even tijd werd ingeruimd voor een ‘plechtig’ moment bij het gemeentehuis. Al met al een dik verdiend kampioenschap voor VR-2 dat al vanaf het begin van het seizoen de bovenste plaats inde 5e klasse D bekleedde en maar slechts drie nederlagen hoefde te slikken. Bovendien maakten de dames al meer dan honderd doelpunten dit seizoen, wat het kampioenschap alleen nog maar meer glans geeft. Dames, gefeliciteerd met deze knappe prestatie!