Oud-speler en -verzorger Egbert van der Worp is met het Nederlands team als derde geëindigd op het eerste WK Walking Football in Bristol. De Nederlanders moesten het  uiteindelijk afleggen tegen de fysiek sterke Engelsen en Schotten. Het Schotse team ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor.

Op het Coombe Dingle Sports Complex van de Bristol University kwam Oranje goed uit de startblokken. De wedstrijden tegen Canada (3-2) en Gibraltar (3-0) werden gewonnen. Daarna ging het mis in de sleutelduels tegen Engeland (1-2) en Schotland (2-3). De Britten speelden hard en lapten het verbod op rennen en fysiek contact geregeld aan hun laars. Tot grote frustratie van de Nederlanders verzuimde scheidsrechter in te grijpen. Uiteindelijk speelde Nederland na winst op Wales om de derde plek tegen het nietige Gibraltar. Dat land werd overtuigend opzij gezet en dus keerde Oranje afgelopen zondag met brons terug op Schiphol.

Nederland deed voor het eerst mee aan het officieuze WK. Oranje bestond naast Van de Worp uit onder meer ex-internationals Sjaak Swart, Dick Schoenaker, Wim Rijsbergen en Kees Kist. Old Stars walking football, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, is in Nederland enorm in opmars. Zestien profclubs en 240 amateurverenigingen hebben inmiddels een eigen team.

Via deze link is een samenvatting van het WK vanuit Nederlands perspectief te bekijken, waarbij onder andere een belangrijk doelpunt van Egbert tegen Canada te bewonderen is. In een artikel dat eerder deze week op de website gepubliceerd is vertelt Egbert hoe hij bij het Nederlands team terechtgekomen is.