VELO kon een grote stap zetten richting het kampioenschap in de 3e klasse B door een overwinning op MVV ´27. MVV ´27 had echter andere plannen. En kon deze plannen ook tot uitvoering brengen. MVV ’27 liet een totaal ander gezicht zien dan de afgelopen wedstrijd tegen KMD. Zonder enig mededogen werd VELO op de slachtbank gelegd: 6-1.

MVV '27 1 - VELO 1_180519_007

Met een aantal wijzigingen in het elftal trad Peter Broekman aan in de topper tegen VELO. Haysam Abdelaziz kreeg een basisplaats in de punt van de aanval. De na een schorsing teruggekeerde Erik van Geest zakte daardoor naar het middenveld om de geblesseerde Leon van Kersbergen te vervangen. Ook in de verdediging moest worden gepuzzeld. Het laat zien dat MVV ’27 over een brede selectie beschikt en de trainers uit veel smaken kunnen kiezen. Met een mooie mix van ervaring van Lars Kloet, Erik van Geest en Jeffrey Wupkes in de as van het elftal en jonge jongens met kracht en creativiteit daaromheen, schotelde MVV ’27 de toegestroomde supporters een prachtige wedstrijd voor.

MVV '27 1 - VELO 1_180519_039

MVV ’27 begon furieus aan de wedstrijd. Direct werd een signaal afgegeven door de thuisclub door massaal druk te zetten op de defensie van VELO. In de 7e minuut leidde dit al tot resultaat na een fijne steekpass van Sem Maaswinkel richting Erik van Geest. Van Geest bleef koel voor het doel en rondde prima af: 1-0. In het eerste kwartier kreeg ook VELO echter mogelijkheden. Zowel in de 18e als in de 19e minuut leidde een afvallende bal na een corner van VELO tot mooie doelkansen voor de Wateringse Club. Respectievelijk een redding van Twan en een onscherp Waterings vizier zorgde ervoor dat MVV ’27 de voorsprong behield. Na het overleven van deze situatie, stoomde MVV ’27 snel door richting het vijandige strafschopgebied. Een mooie voorzet van Haysam Abdelaziz leidde de treffer van Erik van Geest in. Hij maakte de loopactie richting de eerste paal en werkte met enig fortuin de bal achter de kansloze doelman Jeffrey Kersten.

MVV '27 1 - VELO 1_180519_063

Na dit doelpunt nam de frustratie aan VELO-zijde toe. Onderling werd veel op elkaar gefoeterd. Dit kwam niet ten goede aan het spel van VELO. Ook MVV ’27 kon in deze fase van de wedstrijd niet veel bolwerken, maar was daartoe ook niet genoodzaakt. Dirk Lelieveld liet met enkele individuele acties nog zien over veel voetbalkwaliteiten te beschikken, maar veel verder kwam VELO niet in de eerste helft.

VELO moest in de tweede helft eigenlijk alles of niets gaan spelen. Het werd niets. MVV ’27 liet niets heel van VELO en maakte er op Sportpark De Commandeur een ware show van. In de 50e minuut scoorde Dennis Louter na een assist van wederom Haysam Abdelaziz. Dit gaf VELO de nekslag. Niet lang na dit doelpunt sloegen de stoppen door bij Dirk Lelieveld en kreeg hij een rode kaart na een onbesuisde tackle. In het moment daarna spuugde de gefrustreerde Ufuk Sahin op Erik van Geest. De uitstekend leidende Hulters bracht vervolgens iedereen tot bedaren.

MVV '27 1 - VELO 1_180519_146

MVV ´27 had VELO in de houtgreep en liet niet los. Harm Voogt zette als verdediger vol druk op de defensie van VELO en ontnam hen de bal en werkte als een waardig spits de bal in het doel: 4-0. Ook VELO kreeg kansen, maar niet alleen de 10 veldspelers hadden het op hun heupen deze middag. Twan Lansbergen kon zich ook onderscheiden met enkele belangrijke reddingen. Een kwartier voor tijd stuurde Dennis Louter Haysam Abdelaziz de diepte in. Hij kon alleen op keeper Kersten af en omspeelde hem met behulp van een geweldige sleepbeweging, waarna hij rustig binnenkant voet de bal in het doel kon werken: 5-0. Een prachtig doelpunt, maar bij het juichen raakte Abdelaziz geblesseerd aan zijn enkel. Roberto van der Pol was zijn vervanger. Hij was koud in het veld en gaf de bal voor op linksback Bret Rhijnsburger. Hij bekroonde zijn goede spel met een geweldige kopbal: 6-0.

MVV '27 1 - VELO 1_180519_418

In de blessuretijd was het slotakkoord toch voor VELO. Invaller Sven Verbeek scoorde de 6-1. Deze treffer kon de Maaslanders niet deren en het kon zeker het demasqué van VELO niet camoufleren.

Opstelling MVV ’27: Twan Lansbergen; Harm Voogt, Lars Kloet, Jeffrey Wupkes, Bret Rhijnsburger; Sem Maaswinke (59. Quint van Stuivenberg), Thijs de Vast, Erik van Geest; Lourens van Rooijen (69. Michael Berrevoets), Haysam Abdelaziz (76. Roberto van der Pol), Dennis Louter.

Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd.