Het is jammer te constateren, maar de MVV ’27-motor hapert momenteel en dreigt na de tweede achtereenvolgende nederlaag de aansluiting te verliezen in de subtop. Bij de nummer twee van de ranglijst kwamen de Maaslanders nog wel op voorsprong, maar een effectief kwartiertje rondom de theepauze leverden de thuisclub drie treffers op en dat was te veel van het goede. Van oudsher heeft MVV ’27 het sowieso lastig tegen de Monsternaren en dat was vandaag dus niet anders.

Om de fysieke sterke ploeg van trainer Robin Knoester enigszins tegenstand te geven werd Joeri van Dongen in het centrum van de defensie neergezet. De nog aan het bovenbeen geblesseerde aanvoerder Lars Kloet wordt node gemist en is op deze positie pas over enkele weken weer beschikbaar.
In de 7e minuut was er een gevalletje miscommunicatie tussen de genoemde Joeri van Dongen en goalie Twan Lansbergen en Jordi van Maanen zag kans de bal net over de lat te krijgen.

Hoewel beide ploegen het eerste kwartier duidelijk worstelden met een wedstrijdplan kwam MVV ’27 op fortuinlijke wijze aan de leiding. Nagenoeg vanaf het middenveld werd een terugspeelbal van SC Monster onderschept door Dennis Louter die, ondanks twee hijgende verdedigers in zijn kielzog, de bal koelbloedig langs doelman Willem-Jan Broch schoot (0-1).
Halverwege de eerste helft kopten Harm Voogt en Monsternaar Jordi van Maanen hard met de hoofden tegen elkaar. Laatstgenoemde kon met een tulband wel weer verder, maar de MVV’er moest zich laten vervangen door Quint van Stuivenberg.
SC Monster bleef veelal de lange bal hanteren, terwijl MVV ’27 het bleef zoeken in snelle uitvallen, waarbij de nauwkeurigheid nogal eens ontbrak. Al met al was het niet best wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen.
De thuisploeg kwam op slag van rust langszij. Jordi van Maanen gaf voor vanaf de rechterzijde en André Rohan stond op de juiste plaats om binnen te schieten (1-1).

Nog niet iedereen had de koffie op of SC Monster nam al snel de leiding na de onderbreking. André Rohan gaf voor en de geheel vrijstaande Mike Peereboom had koppend geen moeite de rechterhoek uit te kiezen (2-1). Weer tien minuten later werd de schade voor MVV ‘’27 nog groter toen Ramon Bruers de voorzet van Frank van der Deijl verlengde (3-1). Tussen deze twee treffers door stond het vizier bij de bezoekers wat minder scherp, kopte Erik van Geest net naast en ook de poging van Dennis Louter, na een prima individuele actie, miste het doel op ’n haar.
Nog meer kansen waren er voor de Maaslanders, maar ook Quint van Stuivenberg en Lourens van Rooijen waren ongelukkig in de afronding. Met al die kansen werd het in die tweede helft in ieder geval een stuk leuker om toe te kijken.

Het team van Peter Broekman werd in de 86e minuut gereduceerd tot een tiental toen Sem Maaswinkel een overtreding begin op Mike Peereboom beging en zijn tweede gele kaart moest incasseren. Gedurende de wedstrijd werden in het Maaslandse kamp ook Bret Rhijnsburger, Joeri van Dongen en Erik van Geest op de bon geslingerd door arbiter David Post.
Bij het verstrijken van de tijd mocht Wouter Ton van SC Monster nog eens in een onderonsje met Twan Lansbergen duelleren, maar de Maaslandse goalie bleef hem de baas.

De opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt (Quint van Stuivenberg), Joeri van Dongen, Jordi Lems, Bret Rhijnsburger (Michael Berrevoets), Sem Maaswinkel, Erik van Geest, Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen, Dennis Louter (Roberto van der Pol) en Huib van Barneveldt.