Donderdagavond is duidelijk geworden dat MVV ’27 volgend seizoen verder gaat met dezelfde technische staf als dit seizoen. Peter Broekman zal ook in het seizoen 2018 /’19 hoofdtrainer zijn van het eerste elftal. Zijn assistenten Jim van der Jagt en Stanley Klop zullen de cursus Trainer / Coach 3 gaan volgen met de ambitie om op termijn het stokje van Broekman over te nemen.

Met het aantrekken van oud-selectiespeler en -trainer Peter Broekman in 2015 was de doelstelling de rust en saamhorigheid in de selectie weer terug te krijgen. In de afgelopen jaren heeft Broekman met zijn staf hier behoorlijke vorderingen in gemaakt en kunnen we nu voorzichtig de conclusie trekken dat MVV 27 op schema zit met zijn visie en daarbij horende planning. De selectie is uitgebreid met het derde elftal. Waar vroeger regelmatig gesproken werd over de wens van een kweekvijver als derde elftal voor de selectie is nu dit daadwerkelijk geluk: drie selectie-elftallen die als één groep opereren. De spelersgroep bestaat daarbij volledig uit spelers die uit de eigen jeugd zijn overgekomen en spelers die bewezen hebben echte MVV-ers te zijn geworden. De jeugdopleiding begint ook zijn vruchten af te werpen en de aansluiting van jeugd naar selectie is verbeterd.

Daarbij is MVV ’27 erg tevreden over de huidige invulling van de staf van de selectie. Ook hier veel echte MVV-ers die MVV ’27 een zeer warm hart toedragen. MVV ’27 is trots op het feit dat negen voormalig selectiespelers (Peter, Jim, John, Hans, Stanley, Dion, Arjan, Jacco, Mark) deel uitmaken van de staf. Naast deze oud-selectiespelers zijn ook Jan Onck, Jan Lamein, Remco, Jeroen, Gilbert, Sjaak en  Samantha ook gewaardeerde krachten, die hun werkzaamheden met passie voor de club uitvoeren.

In de afgelopen periode hebben Arno van Nierop (TC selectie) en John Emmerig (selectiemanager) velen gesprekken achter de rug met spelers en stafleden. Zij hebben vervolgens overeenstemming bereikt over verlenging met bijna alle stafleden. Alleen Samantha stopt aan het einde van het seizoen vanwege prive-omstandigheden, maar zij blijft wel op oproepbasis beschikbaar voor MVV ’27. Daarnaast twijfelt Arjan nog of hij volgend seizoen zelf wil weer gaan voetballen of als assistent-trainer doorgaat. Alle andere stafleden hebben toegezegd om zich komend seizoen te willen blijven inzetten als staflid van de selectie van MVV ’27.

Daarbij is er met de technische staf ook over een langere termijn-visie gesproken. Stanley en Jim zullen zich opgegeven voor de cursus trainer / coach 3 (en vervolgens 2) van de KNVB en intern worden ondersteund en opgeleid door Peter. Jim zal ook komend seizoen assistent-trainer bij het eerste elftal blijven, maar zal daarbij ook steeds meer taken onder begeleiding van Peter gaan uitvoeren. Terwijl Stanley hoofdelijk verantwoordelijk zal blijven bij het tweede elftal, onder begeleiding van Peter. De wens van alle partijen hierbij is dat Peter zich op termijn terug kan trekken en hij zijn taken dan kan overdragen aan Jim, Stanley en Dion.