Nadat vorige week concurrent VCS in een rechtstreeks duel werd verslagen en daarmee de koppositie werd overgenomen moest er vandaag worden doorgepakt tegen de nummer 3 van de ranglijst Excelsior Maassluis JO19-2. Op het voor A-junioren abnormale tijdstip van 09.00 uur werd er afgetrapt in Maassluis.

Vooraf was het onduidelijk wat voor ploeg er op het veld zou komen te staan bij de thuisploeg. Twee weken geleden werd er nog met 9-1 verloren en vorige week was er ineens weer een overwinning. Al snel bleek dat er een mix stond van spelers uit A1, A2, B1 en B2. Genoeg kwaliteit om het MVV’27 lastig te maken. Echter, de bezoekers waren natuurlijk gebrand op een overwinning in deze derby om zo de koppositie vast te houden. Al snel kwam MVV’27 op een 0-1 voorsprong. Aan het eind van een mooie aanval via de rechterkant stond Rick Vijverberg klaar om de voorzet van Michael Berrevoets in te koppen. Niet veel later kwam de thuisploeg met 10 man te staan. Een van de Maassluisse spelers kon zich niet beheersen en mocht al snel de kleedkamer opzoeken. De Maaslanders leken hierna snel toe te gaan slaan, maar het ontbrak aan de finesse om te profiteren van de man-meer-situatie. Toch was daar vlak voor rust een verdubbeling van de score. Op aangeven van doelman Jari Boon kon Michael Berrevoets met een mooi stiftje de 2-0 maken.

Na rust werd het duel snel beslist. Vanuit een hoekschop kopte Bram Scheffers snoeihard de 3-0 binnen. Vervolgens was het MVV’27 die het wat rustiger aan deed, maar ook vooral te slordig was in balbezit om de score tot een hoger plan te brengen. Excelsior Maassluis probeerde het wel, maar door goed verdedigend werk werd opnieuw, voor de 7e keer op rij, de nul gehouden en hiermee dus een 0-3 overwinning geboekt.

MVV’27 neemt hiermee dus opnieuw een lastige horde richting het kampioenschap in deze klasse. Aangezien concurrent VCS ook wist te winnen blijft het verschil 1 punt in Maaslands voordeel. Volgende week wacht voor MVV’27 JO19-1 een thuiswedstrijd tegen Victoria’04 JO19-1 om 14.30 uur.

Opstelling: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Michael van Vliet (uit 74e min), Quint van Stuivenberg, Julian Tinbergen, Jay van Leeuwen, Rick Vijverberg (uit 69e min), Michael Berrevoets

Wisselspelers: Miquel Exaltus (in 69e min), Wesley Houthuysen (in 74e min)