IMG_2610

Donderdag 23 juli, ondanks dat de ogen steeds moeilijker open gaan, stond er vandaag toch weer een drukke dag op het programma. Na het ontbijt werd er gestart aan een leuke wandeltocht door de schitterende Loonse en Drunense duinen. Onderweg moesten er vragen beantwoord worden over alle Westlandse dorpen. Deze vragen kwamen tevoorschijn als de kaartjes met QR-code die langs de route aan bomen hingen, werden gescand. Ja ook hier gaan we met de tijd mee!

Na een stevige lunch gingen we door met het gesplitst programma. Dit houdt in dat de E en F samen wat gaan doen en de C en D. De E en F gingen naar een klein attractiepark waar er allerlei leuke activiteiten gedaan konden worden, zo was er een sprookjesbos, een skelterbaan en een waterspeeltuin. Genieten dus, met dit mooie weer! De C en D gingen mountainbiken in wederom de Loonse en Drunense duinen. Het parcours dat een luttele 26 km telt, schijnt het beste parcours van Nederland te zijn. En achteraf begrijpen we waarom, wat een onwijs gave activiteit was dit! De adrenaline spoot door de aderen van de jongens: klimmen, draaien, keren en volgas dalen. Af en toe een valpartij, maar de bikkels bleven maar doorgaan. Op een kleine pauze na, werd het parcours in no-time afgelegd. Toen de groepjes één voor één bij het eindpunt kwamen, waren de jongens kas af, om het maar even op zijn Westlands te zeggen. En de leiders eerlijk gezegd ook wel. De hele dag werd er nog over en weer verteld hoe gaaf de jongens het vonden.

IMG_5670

Na deze supermiddag had iedereen behoorlijk trek gekregen en dat was maar goed ook, want de BBQ stond (zoals altijd op de donderdag) op het programma. Het vlees was niet aan te slepen. Maar moeders, er werd ook genoeg groenten gegeten gelukkig! In de avond mochten de jongens zelf kiezen wat ze wilden gaan doen. De ene trapte een balletje en de ander zat lekker bij het kampvuur. Toen het al eventjes donker was geworden, was het bedtijd voor de E en F en sloten de C en D de avond af met een spannende film. We weten niet of het thuis normaal lukt, maar hier hebben we de jongens binnen een half uur na het tandenpoetsen aan het slapen. Ze moeten wel, want morgen wordt het weer een drukke en leuke dag met de spannende voetbalfinales, het vrijdagmiddagspel, waarbij de leiders traditioneel vechten tegen de slaap en de altijd gezellige bonte avond.

Groeten vanuit Loon op Zand.