Daar is die dan: de beruchte woensdag van het Mvv jeugdkamp. De jongens hebben er al een aantal vermoeiende dagen en nachten op zitten (de leiding trouwens ook) en het is zodoende een uitdaging met zijn allen de stemming er goed in te houden. Om de week te lekker ‘breken’ leek het de debuterende kampleiding zodoende een goed plan de gemoedelijkheid van Land van Kleef te verruilen voor Watervermaak- en plezier in Sprang-Kapelle. De dag startte echter met de binnengekomen post. In tegenstelling tot voorgaand jaar verliep het transportproces nu uitstekend. Zowel de blauwe, als de zwarte en overig gekleurde post is op tijd aangekomen bij Land van Kleef. Leider Rick heeft zijn oude connecties bij PostNL hiervoor aangehaald. Zodoende reed vanochtend een speciale ‘postbus’ het terrein op met de kaarten voor de kinderen en begeleiding. Het record staat op 5 (!) kaarten voor eenzelfde persoon (die moet veel vriendinnetjes hebben!!??).

IMG_5563

Ook werd er in de ochtend stilgestaan bij het 10-jarig jubileum van Natasja. Al jaren zet ze zich op fenomenale wijze in voor het jeugdkamp en een ontbijtje op bed heeft ze zodoende dik verdiend. Op naar de volgende 10!

IMG_2524

Na een ochtend en een gedeelte van de middag te hebben gespendeerd trappelend met de voetjes in het water keerde het kampgezelschap in groot peloton terug naar de thuisbasis. Hier werd het einde van de Tour bekeken door een aantal. Echte sportfanaten gekluisterd voor de iPhone van Adam. Het zou de opmaat blijken naar een actieve avond. Het WK Kassie Bouwen stond immers op het programma.

IMG_2560

De heerlijke Nasi voelde nog wat zwaar op de maag toen de groepjes met hout en gereedschap naar het bos tooiden. Hier aangekomen begon de race tegen de klok om in 2 uur tijd een eigengemaakte kas te maken. Zagen, hameren, verzamelen en samenwerken luidde het devies. Het resultaat: Een diversiteit aan verschillende kassen. Van pocketformaat tot de ‘snelweg-kas’, van een lege vlonder tot een ‘ecologisch-verantwoord-tuinboon-producerende-kas’, werkelijk allerlei creatieve ideeën waren werkelijkheid geworden.

IMG_2571

Toen de donkerte de schemer overwon was het tijd voor de jongste jeugd om naar bed te gaan. Morgen staat immers een vol programma voor de boeg. De ouderen spelen een spannend en meeslepend lampjesspel, waarvan de uitslag morgen wordt meegenomen in het verslag.

De laatste dagen van het kamp breken aan en dan zegt de begeleiding steevast tegen elkaar: ‘Nu gaat het snel.’ En het gaat ook snel. Met veel zin kijkt de schrijver uit naar de komende dagen, waarin de beslissingen voor Team van het Westland zal vallen.

Voor nu:

De luikuh gaan sluituh…. Massol!

Westlandse groet,
The Reporter