IMG_2336

Eindelijk was het zover, vandaag hebben we gestreden om de felbegeerde wisselbokaal van het voetbaltoernooi. De finales zijn bekend en worden vrijdag gespeeld. Met een prachtig mooi veld, mooi weer en allemaal super talenten werden er mooie wedstrijden gespeeld.

De dag begon goed met een lekker ontbijtje welke de dames weer in alle vroegte en met alle liefde hadden klaargemaakt. Na het ontbijt gingen zes teams aan de slag met het Voetbaltoernooi en de andere zes teams maakte kennis met het totale Chaosspel. In de prachtige Loonse en Drunense duinen werd het Chaosspel gespeeld, daarvoor moesten de kampgangers wel even een eindje fietsen. Onderweg naar de duinen begon de chaos al, twee nieuwe leiders dit jaar, Jeroen en Coen, kregen toevallig allebei een lekke band en waren genoodzaakt om terug naar het kamphuis te gaan voor andere fietsen. De kinderen waren ondertussen doorgefietst, en eenmaal aangekomen bij de duinen werd meteen met het spel gestart. De zes teams gingen de opdrachten uitvoeren welke de naam van het spel eer aan deden. Zo moest elke groep een yell ten gehore brengen terwijl de groepsleden hun evenwicht moesten behouden in een piramide vorm. Een ander spel was genaamd het Sterkste Team van het Westland. Hierbij moest een levensgrote tractor band steeds omgegooid worden totdat het hele parcours was afgelegd. We hebben wel kunnen zien dat er genoeg spinazie en pindakaas wordt gegeten in Maasland, wat een spierballen!

IMG_2448

Terwijl de zes teams aan het strijden waren met het grote Chaosspel, werd ’s ochtends de wedstrijden van poule A van het Voetbaltoernooi gespeeld. De diverse teams zetten super mooie aanvallen op, de verdedigers deden niet onder voor de aanvallers daardoor hebben we veel mooie gelijk opgaande duels gezien.

Na een kippesoepiee in de lunch ruilde de teams van activiteit. Na de wedstrijden in de middag is bekend wie er vrijdag in de finale staan: De Maaslandse Boerûh vs. Alles Behalve Westland, de wedstrijd wordt begeleid door scheidsrechter Pieter die ondersteund zal worden door zijn assistenten van het Kader. Spannend!!! De voetbalwedstrijden werden ondertussen bekeken door twee geheimzinnige scouts. Het bleken onze voorzitter Michel Voogt en Arno van Nierop te zijn die een kijkje kwamen nemen bij ons kamp!

IMG_2438

Na een leuke en intensieve dag stond er weer een heerlijk prakkie klaar, die helaas onze nieuwe leider Twan heeft moeten missen door een dropping overdags. Totale chaos dus voor onze nieuwe leiders vandaag! ´s Avonds stond het Levend Ganzenborden op het programma, een erg leuk spel waarbij veel gerend en gezocht moest worden. De kids waren hierdoor alvast warmgedraaid voor het laatste spel voor vandaag, namelijk het Ruilspel. Dit spel werd in het bos gespeeld, elk groepje begon met 12 verschillende voorwerpen. Het doel was om het bos in te gaan met je groepje en te gaan ruilen totdat je 12 dezelfde voorwerpen bij elkaar had. De typisch Westlandse zinnen: “Hebbie nog een beetje handel?” en “Ja mot je hebben dan?” vlogen om je oren, wat een handelaars!

IMG_2490

Bij thuiskomst werden de kinderen nog even extra verwend! De kooksters hadden namelijk heerlijke pannenkoeken gebakken, nou die gingen er wel in! Na een lange, intensieve en heel erg leuke dag was het douchen en naar bed want morgen gaan we zwemmen! Wat er daar allemaal gaat gebeuren staat in het volgende dag verslag!