MVV ’27 VR1 – Semper Altius VR1 (4 – 0)

Deze zaterdag werd de wedstrijd gespeeld die ook nog gaat om het eventuele te behalen kampioenschap. Het blijft spannend in onze poule. Deze week 3 wedstrijden waarvan nu thuis en donderdag uit tegen Semper Altius en dan weer zaterdag thuis tegen Vdl. Er was een hoop gebeurd deze week met rapporten tegen die Haghe waar we vorige week van het veld waren gelopen. Onderzoek ligt bij de aanklager en loopt nog en hopelijk is dat behandeld voor het einde van de competitie want ook zij doen nog mee. Dan deze wedstrijd want vorig jaar werden we met 4-0 weggezet en voor hen kan het ook nog. Duidelijk aangegeven om de aanvoerster en de spits vooral uit het spel te halen. Dat zijn de sterke schakels en die vinden elkaar blindelings. Ze spelen ook hoogwaardig Futsal  en dat moesten we eruit halen. Verder de opdracht om te variëren met lage en hoge ballen en vooral het eigen spelletje te spelen, want jullie kunnen echt goed voetballen. Nou dat hebben jullie laten zien.

MVV27 VR1 - Semper Altius VR1

Vooraf veld 4, we konden veld 1 maar gingen veld 3 en dit bleek achteraf een gouden greep qua de temperatuur. Heel sterk begin en direct er bovenop, ze hadden vrijdagavond nog toernooitje gespeeld en maar 11 strijdbare dames, dus we moesten er direct tegenaan. Mooi combinaties over het hele veld. Semper speelde zoals we wisten steeds de lange hoge bal vanuit de aanvoerster zoeken naar de spits. We hadden dit heel goed neergezet, dus haast elke bal werd ingeleverd bij ons. Maar scherp blijven moesten we, want er hoefde maar 1 balletje door te rollen en het zou raak zijn. Maar prima gepositioneerd en Milou en Yootje konden haar prima de baas. Dan een beetje ballenclash in hun 16 en de bal rolt voor Robocop, keeper iets te ver voor der goal en de 1-0 is een feit, het is pas de 10e minuut, lekger. Hierna vindt er echt een kansencircus plaats. Elke aanval heeft een gedachte en een goed vervolg, alleen geen voor jullie belonende doelpunten. Zelfs nog een buitenspeldoelpunt wordt uiteraard teniet gedaan, maar oh, oh als jullie die kansen allemaal benutten, dan gaan we met 6-0 de rust in. Je ziet de energie ook uit Semper stromen met de hitte en geen wissels, maar jullie blijven steeds de vrije ruimte vinden en schuiven geregeld door, heerlijk. Toch blijft het maar 1-0 en de rust in. Moet je dan veel zeggen in de rust? Nee, hoor jullie vullen het zelf aan, dus het voetbalgogme zit er goed in.

De 2e helft, ach we weten het na zo een 1e helft en het zal toch niet. Jullie gaan er gelukkig meteen weer vol in en geloven zo in een goed resultaat dat het alleen maar genieten wordt. De 54e minuut een heerlijke aanval over de rechtse kant, die jullie verleggen via de 16 naar de linkerkant, maar waar een speelster er nog even per ongeluk, maar duidelijk,  de bal toucheert met haar hand en pingel. Robocop neemt haar verantwoordelijkheid, pakt haar rust en de tijd en knalt hem in de netten, 2-0 en ontlading. Het is voor jullie nog niet genoeg en jullie gaan verder met echt goed voetbal. We schrijven de 62e minuut. Kaar krijgt de bal mooi vrijgespeeld aan de rechterkant, geeft hem door aan Fee die doorstoomt op links en geeft het balletje aan de good old Coossie en die knalt hem lekker in de goal, 3-0. Nog wat mooie vrije trappen, met eentje op de lat (jammer Charel). Semper komt eigenlijk niet meer bij onze 16 en het blijft wel een prestatie dat ze met 11 meiden in die hitte blijven voetballen, shappoo. De wedstrijd loopt op het einde en in de 86e minuut is het onze mid-mid Roma die zich heerlijk vrijspeelt op haar middenveld en vanaf de 16 de bal geweldig inkrult (had een geweldig doelpunt geweest en ook een beloning op je harde werken), binnenkant paal en aan de andere kant eruit, maar daar staat dat vrouwtje met haar teenslippers al aan en tikt de bal heel rustig in, 4-0 en eindstand De uitstekend leidende scheidsrechter fluit af en gaf na afloop aan dat vrouwenvoetbal fluiten op dit niveau toch wel weer erg leuk is, prrrrtt.

Dames wat een teamprestatie vol lef en durf en geen spanning op de benen, echt top.

Moraal van deze wedstrijd: Iets waar jullie heel het jaar al voor trainen, lieten jullie vandaag zien.

Lekker weekend vieren, even goed gaan rekenen, ik hoop maandag trainen.